Windows 10 Ağ Simgesinin Kaybolması

Klargus

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Technopatlar,
Bir gün bilgisayarımı yeniden başlattım. Sonra farkettim ki ağ simgesi kayıp. Görev yöneticine girdim ağ simgesinin ayarının değişmesine izin verilmiyor. İnternete girebiliyorum ancak bilgisayar internet yok görüyor. Microsoft forumlarında verilen tavsiyeleri yaptım ancak bir işe yaramadı.
  • Windows 10 Pro 1703.
  • Ağ bağdaştırıcısını MSI'ın sitesinden kurdum.
  • Anakart: MSI H110M Gaming.
  • Bağdaştırıcı: Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Ekran Görüntüsü (5).png

Merhaba,

Öncelikle şunu deneyebilirsin:

Çalıştır'a regedit yazıp aç ve şu yola git
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\NlaSvc\Parameters\Internet]

Burada sağ tarafta EnableActiveProbing anahtarı var. Eğer 0 görünüyorsa onu 1 yap tamam de ve regeditten çık. Bilgisayarını resetle ve kontrol et.

Bu olmazsa bilgisayarda kendine yeni bir kullanıcı oluştur admin yetkisinde ve onunla giriş yap. Muhtemelen herşey yerli yerinde olacaktır.

Bir alternatif önerim de ağ kartının sürücülerini tamamen kaldırıp tekrar yüklemen üzerine olur.

Parametre değerine baktım. 1 yazdığı için bir şeye ellemedim. Yeni kullanıcı açtım ancak yine aynı sorun var. Ağ kartının sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim, olumsuz.

• HKEY_CURRENT_USER
  • Software
  • Classes
  • Local Settings
  • Software
  • Microsoft
  • Windows
  • CurrentVersion
  • TrayNotify
regedit e girip bu yolu takip edip
"iconstreams” ve “PastIconStream“ değerlerinin ikisini de silip reset atar mısın bilgisayara

Bir de bazı cihazlar AES e tam uyumlu olmuyor. Modemden şifrelemeyi TKIP diye değiştirip de deneyebilirsin ayrıca

• HKEY_CURRENT_USER
  • Software
  • Classes
  • Local Settings
  • Software
  • Microsoft
  • Windows
  • CurrentVersion
  • TrayNotify
Regedit'e girip bu yolu takip edip "iconstreams” ve “PastIconStream“ değerlerinin ikisini de silip reset atar mısın bilgisayara?

Bir de bazı cihazlar AES'e tam uyumlu olmuyor. Modemden şifrelemeyi TKIP diye değiştirip de deneyebilirsin ayrıca.

"iconstreams" değerini sildim. "PastIconStream" yoktu. Ne yazık ki yine olmadı. Modem arayüzünden baktığımda sadece AES ve AES+TKIP seçenekleri var.

Hizmetleri kurcaladım ve bazı hizmetleri başlatamadığımı gördüm. İnternetten bu konu hakkında şu yazıyı gördüm ve uyguladım. Sorunum düzeldi.
Windows 8.1 Bağımlılık Hizmeti Veya Grubu Başlayamadı.

Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı