R7 8700F - RX 9060 XT sistem oyun oynarken donup oyundan atıyor

Draflouf

Decapat
Katılım
23 Eylül 2023
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bu sorun bende ilk oyun oynadığım zamanlarda olmuyordu ama 1 2 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Zar zor RDR2'yi bitirdim, şimdi de aynı sorunu GoW'da da yapıyor, driverlerimin hepsi güncel.

RX 9060 XT.
R7 8700F.
ASUS Prime A620M-E
( En son BIOS'tan önceki BIOS yüklü )
 
Hocam RAM bilgisi Power bilgisi ekler misiniz? İkinci monitör kullanıyorsanız devre dışı bırakın öyle deneyin benim sorun ikinci monitör kaynaklıydı. Oyun oynarken sistemi HW monitör ile izleyin, stress testlerinde aynı sorun yaşanıyor mu? Sorun oluştuğu zaman işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne durumda. Bir de latency moon kurup birkaç dakika oyun oynayıp ekran görüntüsü alırsanız sorunu bulabiliriz
 
Hocam RAM bilgisi Power bilgisi ekler misiniz? İkinci monitör kullanıyorsanız devre dışı bırakın öyle deneyin benim sorun ikinci monitör kaynaklıydı. Oyun oynarken sistemi hw monitör ile izleyin, stress testlerinde aynı sorun yaşanıyor mu? Sorun oluştuğu zaman işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne durumda. Bir de latency moon kurup birkaç dakika oyun oynayıp ekran görüntüsü alırsanız sorunu bulabiliriz.

Patriot Viper 6000MHz CL30 16 GB 1, tam PSU olarak Gamepower kasada bronz derece bir psuydu galiba. Dediklerinizi yapip SS atarım. Bir de hw ne oluyor acaba?
 
Patriot Viper 6000MHz CL30 16 GB 1, tam PSU olarak Gamepower kasada bronz derece bir psuydu galiba. Dediklerinizi yapip SS atarım. Bir de hw ne oluyor acaba?

Hw monitör bir program Google'dan indirebilirsiniz oyun açık iken ekran görüntüsü alıp oradaki değerleri atabilirsiniz bir anormallik var mı kontrol ederiz. Oyunlar kapandıktan sonra AMD yazılım hatası gibi bir bildirim geliyor mu ve GPU bellek sıcaklığına da bakarsanız AMD programından çok iyi olur.
 
Hw monitör bir program Google'dan indirebilirsiniz oyun açık iken ekran görüntüsü alıp oradaki değerleri atabilirsiniz bir anormallik var mı kontrol ederiz. Oyunlar kapandıktan sonra AMD yazılım hatası gibi bir bildirim geliyor mu ve GPU bellek sıcaklığına da bakarsanız AMD programından çok iyi olur.

Hocam degerler bunlar isterseniz donup atmadan onceki değerleride atabilirim. AMD hatasınıda 20'de 1 veriyordur genelde hata vermeden direkt oyun kapanıyor.

ek olarak hepsini tam dondugu anda aldım stres testi hariç
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2025-10-16 222049.png
    Ekran görüntüsü 2025-10-16 222049.png
    50,1 KB · Görüntüleme: 3
  • Ekran görüntüsü 2025-10-16 224133.png
    Ekran görüntüsü 2025-10-16 224133.png
    43,5 KB · Görüntüleme: 3
  • Ekran görüntüsü 2025-10-16 230411.png
    Ekran görüntüsü 2025-10-16 230411.png
    352,7 KB · Görüntüleme: 3
Hocam sıcaklığı kafadan çıkartalım direk sıcaklıklar çok iyi. Power yetersiz geliyor olabilir en büyük şüphem bu şu an. Overclock kısmında bir yerlerde BIOS'ta hata yapmış olabilirsin böyleyse çözmek kolay BIOS'u default ayarlara geri ayarlayıp hiç ayar yapmadan öyle test edebilirsin. En kötü seçenek işlemci RAM ya da ekran kartının arızalı olması. AIDA 64 zaten donanım hatası sebebiyle durmuş ekran kartının pinlerini kontrol edebilirsin mesela anakarta bağladığın Power'dan gelen kabloyu kontrol edebilirsin. RAM'i Memtest ile test et YouTube'da videosu var biraz uzun sürer bu test. LatencyMon ise bize şöyle diyor donanım ile sistem hareketi arasında ki maksimum gecikme süresi çok fazla kalan değerler normal bir yerde sistem iletişimsizliğe düşüyor. Bunun neden kaynaklandığını bulmak için drivers kısmının da fotoğrafını atarsan o bize fikir verebilir. Son olarak parçaları ayrı ayrı stress testine sokarsan sorunlu parça direk belli olur ekran kartı için FurMark mesela CPU için Cinebench veya CPU Zden stress testi çalıştır. En son RAM'i Memtest ile teste sok çünkü en uğraştırısıcı o. İlk olarak şu anki sistemle tekli testleri yap sonra kabloları falan kontrol et sonra BIOS'u sıfırlayıp biraz oyun oyna baktın hepsi sorunsuz RAM'i en son test et. Baktın hepsi sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa sistem maksimum güce ulaşmaya çalıştığında kesinti yaşıyordur bu da Power'dan kaynaklı.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı