Windows 10 Ağda PC'ler gözükmüyor

Holymong

Kilopat
Katılım
14 Aralık 2014
Mesajlar
856
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çalıştır'a ya da Explorer'a bilgisayarın ismini yazınca paylaşılan klasörlere erişebiliyorum ama ağ sekmesinde hiçbir bilgisayar gözükmüyor sorun nedir?

İnternette araştırdım bu sorunu yaşayan kişi çok ama bir çözüm bulunamamış sebepsiz yere bazen ağda 5 PC varken 1-2 tanesi gözüküyor bazen yine 5 PC varken hiçbiri gözükmüyor.

Her bilgisayarda ağ konumunu özel olarak ayarladım ağ bulma açık ve paylaşılan dosyalar Everyone şeklinde tam denetime sahip.

e.png r.png x3.png bos.png

@Recep Baltaş @MF @Ali Güngör
 
Yok hocam bir çözüm bulamadım. Kafasına göre bir görünüyor bir görünmüyor PC'ler.

Benim düşüncem evdeki ağ kurulumu sıkıntılı. Ofis'te böyle bir problem yok mesela kendi laptopum dahil tüm PC'ler Windows 10 birde Server var 2012 hepsi sıkıntısız birbirini görüyor çünkü TP-LINK marka 16port tek bir Gigabit Switch üzerinden bağlanıyor PC'ler

Evimde ise karma karışık bir ağ düzeni var 3 adet modem var 1 tanesi kablo modem asıl interneti o sağlıyor diğer 2 modem router modunda WAN'dan interneti hem ethernet portu olarak çoğaltıyor hemde kablosuz olarak yayın yapıyor. Ben sıkıntının Windows'ta değilde kullanılan ağ ürünlerinde olduğunu düşünüyorum. Başka bir neden bulamadım çünkü.

Çokta kafayı takılacak bir durum değil zaten IP adresiyle yada PC'nin ismiyle ulaşabiliyorum.
 
Konuyu hortlatayım, aynı sorun bende de var, kendi kullandığım bilgisayarda d de bir klasöre paylaşım veriyorum, verdiğim anda kendi pc mi ağda görebiliyorum içinde paylaşım verdiğim dosyayı da görüp içeriğine erişebiliyorum, ama ağ klasörüne f5 yapınca bilgisayarımdan ağdan kayboluyor, ilk anda görünürken paylaşım verdiğim klasöre ağ üzerinden masaüstüne kısayol olarak koyunca erişebiliyorum ama ağda pc yine görünmüyor.

Tam bunu yazdıktan sonra aramaya devam ettim ve galiba sorunu çözdüm. Denetim masasından programlar ve özellikler (program ekle kaldır) bölümünden windows özellikleri aç veya kapa kısmına giriyoruz oradan SMB 1.0/CIFS Dosya Paylaşımı Desteği kısmını seçip uyguladım pc kendini resetledi şu anda kendini ağda görüyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı