Windows 10 alternatifi önerisi

Gqkmen42

Centipat
Daha fazla  
Selamlar bildiğiniz gibi 14 Ekim 2025'te Windows 10 güncelleme almayı bırakacak. Ben de Windows 11 geçmek istemiyorum. Sevmiyorum. Saçma sapan sıkıntılar var. Windows 10 alternatif arıyorum. Açıkçası Linux'a karşı bir ön yargım var. Linux geçmeyi düşündüm bir ara fakat geçmedim. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar bildiğiniz gibi 14 Ekim 2025'te Windows 10 güncelleme almayı bırakacak. Ben de Windows 11 geçmek istemiyorum. Sevmiyorum. Saçma sapan sıkıntılar var. Windows 10 alternatif arıyorum. Açıkçası Linux'a karşı bir ön yargım var. Linux geçmeyi düşündüm bir ara fakat geçmedim. Önerilerinizi bekliyorum.

Genelde başlangıç için Linux Mint öneriliyor. Oyun oynuyorsanız Pop!_OS önerebilirim.

Hackintosh da kurabilirsiniz.

Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümüne bakabilirsiniz. Güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

Genelde başlangıç için Linux Mint öneriliyor. Oyun oynuyorsanız Pop!_OS önerebilirim.

Hackintosh da kurabilirsiniz.

Bende Mint geçecektim fakat oyun oynadığım için falan sıcak bakmadım

Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümüne bakabilirsiniz. Güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

Nasıl nereden kurabilirim? Orijinal Windows'um var

Nasıl nereden kurabilirim? Orijinal Windows'um var.
Aktivasyon için farklı yöntemler kullanmanız gerekebilir, çünkü normal sürümlerin (Home, Pro gibi) lisansları bu sürümde sanırım doğrudan çalışmıyor.

ISO dosyasını aşağıdaki sayfadan indirebilirsiniz:
Dosyayı indirdikten sonrası, normal Windows kurulumları ile aynı işliyor. USB belleğe yazdırıp, USB bellekten başlatma vb. gibi.

IoT LTSC sürümün ISO'su İngilizce, ancak kurulumdan sonra Türkçe dil paketi kurarak Türkçe yapabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı