Çözüldü Windows 10 anlık kasmalar ve yavaşlamalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

S1mpleOne

Decapat
Daha fazla  
Monster laptop kullanıyorum, Abra A5 V17.2. Hiçbir sorun yokken birden anlık yavaşlama modu açılmış gibi kasıyor, 1-2 saniye sonra düzeliyor. Bu arada görev yöneticisinden CPU'ya baktığımda %100 oluyor, normalde hiç böyle olmamıştı. 2 tane hard diskim var, biri M.2, biri normal SSD. M.2 olanda Windows yüklü, diğerine Linux yükledim ama GRUB falan yapmadım. Laptop açılınca direkt Windows açılıyor, Linux sormuyor. Linux'u kurduktan sonra bu sorun olmaya başladı, acaba ondan kaynaklı mı? Ne yapmam lazım? Kaspersky ile full taradım, bazı şeyler buldu, sildi ama düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows'un Linux diskine erişmeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Disk yönetiminden Linux diskine atanmış harfi kaldırarak veya diski devre dışı bırakarak sorunu test edebilirsin.
Sistem yapılandırmasında işlemci tek çekirdekli gözüküyordu. Tik işaretini kaldırdım, yeniden başlattım, düzeldi. Yine de öneri için sağ ol.
Windows'un Linux diskine erişmeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Disk yönetiminden Linux diskine atanmış harfi kaldırarak veya diski devre dışı bırakarak sorunu test edebilirsin.

Sistem yapılandırmasında işlemci tek çekirdekli gözüküyordu. Tik işaretini kaldırdım, yeniden başlattım, düzeldi. Yine de öneri için sağ ol.

Çözüm
Orası normalde default olarak işaretli gelmez, sen bir takım ayarlamalar mı yaptın Msconfig de?
fifa 23 indirmiştim ama optimizasyon sorunundan takılmalar oluyor bende youtube dan video izleyerek ayar yapmıştım. ama başta böyle bir cpu sorunu olmadı sonradan meydana geldi. tik işaretini kaldırınca ve sistemi yeniden başlatınca düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı