Windows 10 sürekli disk kullanımı %100 ve açılışta yavaşlamalar oluyor

İmzamda sistemim yazıyor. Yetmeme durumu yok.

Hayır daha yeni aldım. Onunla alakası yok sağlık durumunu iyi gösteriyor HDD daha yeni. Seagate marka bir HDD çabuk bozulacağını sanmıyorum. Olay sadece Windows 10'da.

Yeni gelen 20H2 güncellemesi ile temiz kurulum yapın hiç olmadı bence kökten çözüm olabilir. Şayet yukarıdaki arkadaşların dediği işlemler başarısız olursa deneyin.

Bu programı indirip bir tam tarama yaptırın:https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/free-antivirus-download
Ardından; Windows Disk Temizleyicisini çalıştırıp diski temizleyin.
Ardından; CMD'yi yönetici haklarıyla çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin.
Sorun düzelmezse HDTune Pro kurup bad sector taraması yaptırın.
Bad Sector yok.

Arkadaşlar HDD bozuk veya kırık değil tamamen sağlıklı bir HDD. 3. kez söylüyorum. Olay Windows 10'da.

5 dakika falan bekleyince düzeldi. Her zaman böyle.
Siz yine de sıfırlamayı deneyin eğer yukarıda ki adımlar sorunu düzeltmediyse.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıdaki adımları yapmanıza rağmen düzelmezse Windows'u buluttan sıfırlayınız.
Sıfırlamak sorunu çözmeyecek. Format atması daha mantıklı olur.
Bad Sector yok.

Arkadaşlar HDD bozuk veya kırık değil tamamen sağlıklı bir HDD. 3. kez söylüyorum. Olay Windows 10'da.
Sorunun çözümü için ya SSD alacaksınız ya da bazı gereksiz hizmetleri kapatmanız lazım.

Sıfırlamak sorunu çözmeyecek. Format atması daha mantıklı olur.

Sorunun çözümü için ya SSD alacaksınız ya da bazı gereksiz hizmetleri kapatmanız lazım.
Format atmakla Cloud'dan yüklemek aynı şey. Zaten Windows'un bu seçeneği koymasının sebebi de bu. Eğer Windows'unuz çakma değilse Windows kendi sitesinden iso dosyasını indirip size kuruyor.

Öncelikle cmd yi açıp sfc /scannow yazıp tarama yapın. Eğer düzelmediyse de bu videodaki uygulamaları yapın :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin dediklerinizi ve bu videodaki uygulamaları yapsa bile düzelmeyecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı