- Makaleler
- 1
Çok sıkmaya başladı artık. Sürekli farklı farklı sistem dosyaları %100 disk kullanıyor ve bilgisayar yavaşlıyor. Yapabilecek bir şey yok mu? Örnek: SysMain, olay günlüğü vb.
Yukarıdaki adımları yapmanıza rağmen düzelmezse Windows'u buluttan sıfırlayınız.
İmzamda sistemim yazıyor. Yetmeme durumu yok.
Hayır daha yeni aldım. Onunla alakası yok sağlık durumunu iyi gösteriyor HDD daha yeni. Seagate marka bir HDD çabuk bozulacağını sanmıyorum. Olay sadece Windows 10'da.
Bad Sector yok.Bu programı indirip bir tam tarama yaptırın:https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/free-antivirus-download
Ardından; Windows Disk Temizleyicisini çalıştırıp diski temizleyin.
Ardından; CMD'yi yönetici haklarıyla çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin.
Sorun düzelmezse HDTune Pro kurup bad sector taraması yaptırın.
Siz yine de sıfırlamayı deneyin eğer yukarıda ki adımlar sorunu düzeltmediyse.5 dakika falan bekleyince düzeldi. Her zaman böyle.
Sıfırlamak sorunu çözmeyecek. Format atması daha mantıklı olur.Yukarıdaki adımları yapmanıza rağmen düzelmezse Windows'u buluttan sıfırlayınız.
Sorunun çözümü için ya SSD alacaksınız ya da bazı gereksiz hizmetleri kapatmanız lazım.Bad Sector yok.
Arkadaşlar HDD bozuk veya kırık değil tamamen sağlıklı bir HDD. 3. kez söylüyorum. Olay Windows 10'da.
Format atmakla Cloud'dan yüklemek aynı şey. Zaten Windows'un bu seçeneği koymasının sebebi de bu. Eğer Windows'unuz çakma değilse Windows kendi sitesinden iso dosyasını indirip size kuruyor.Sıfırlamak sorunu çözmeyecek. Format atması daha mantıklı olur.
Sorunun çözümü için ya SSD alacaksınız ya da bazı gereksiz hizmetleri kapatmanız lazım.
Öncelikle cmd yi açıp sfc /scannow yazıp tarama yapın. Eğer düzelmediyse de bu videodaki uygulamaları yapın :
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.