Çözüldü Windows 10 arama kısmı çok yavaş çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

artunnz

Centipat
Daha fazla  
1 ay önce bilgisayarımda rahatça Windows arama yerine istediğim uygulamanın adını yazıp hızlıca açıyordum. Ama şimdi ise açmak istediğim uygulamanın adını yazdığımda arama kısmı uzun bir süre siyah ekranda kalıyor ve çok geç geliyor. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

1743170056939.png

Çözüm
Merhaba bende aynı sorunu yaşıyordum microsoftun sitesinde gördüm denedim çalıştı anlatıyorum

Windows+R yapıp çalıştır kısmına regedit yazıyoruz sonra aşağıdaki konumları takip ediyoruz

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Oradaki kısma sağ tıklayıp aşağıdaki 3 DWORD değerini oluşturuyoruz
BingSearchEnabled
AllowSearchToUseLocation
CortanaConsent

Kaynak: Redirecting

Yeniden başlatmayı unutmayın

Bu arada bu ayarlar windowsun web arama özelliklerini kapatıyor kapatmak istemiyorsanız yapmayın ama arama sekmesi hızlanmaz bilginize

Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bayramdan dolayı. Hata kodumda şu.

Eki Görüntüle 2458056
Yazdıklarımı yaparsanız sorununuz çözülecektir
2 haftadır aynı sorunu yaşıyordum Türk forumlarında bulamadım bir şey. Bugün araştırırken Reddit üzerinde bir çözüm gördüm o da paylaştığım çözüm. Benim sorunumu çözdü yapıp yapmamak arkadaşa kalmış kaynağı da aşağıya bıraktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bugün sorunum düzelmediği için foruma tekrar bakınma isteği geldi. Dediklerini yapmaya çalıştım ama karşıma hata kodu çıkıyor. Yine de teşekkürler.

Merhaba bende aynı sorunu yaşıyordum microsoftun sitesinde gördüm denedim çalıştı anlatıyorum

Windows+R yapıp çalıştır kısmına regedit yazıyoruz sonra aşağıdaki konumları takip ediyoruz

BingSearchEnabled
AllowSearchToUseLocation
CortanaConsent

Bu arada bu ayarlar windowsun web arama özelliklerini kapatıyor kapatmak istemiyorsanız yapmayın ama arama sekmesi hızlanmaz bilginize

Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bayramdan dolayı. Hata kodumda şu.

Eki Görüntüle 2458056

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba bende aynı sorunu yaşıyordum Microsoft'un sitesinde gördüm denedim çalıştı anlatıyorum.

Windows+r yapıp çalıştır kısmına Regedit yazıyoruz sonra aşağıdaki konumları takip ediyoruz.

Oradaki kısma sağ tıklayıp aşağıdaki 3 dword değerini oluşturuyoruz.
Bingsearchenabled.
Allowsearchtouselocation
Cortanaconsent.

Yeniden başlatmayı unutmayın.

Bu arada bu ayarlar Windows'un web arama özelliklerini kapatıyor kapatmak istemiyorsanız yapmayın ama arama sekmesi hızlanmaz bilginize.

Yazdıklarımı yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Hocam selamlar. Kayıt defterinden Search dizinine gittim fakat sonra ne yapacağımı anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

BingSearchEnabled
AllowSearchToUseLocation
CortanaConsent

Bu yöntem sorunumu çözdü çok teşekkür ederim.

Hocam selamlar. Kayıt defterinden Search dizinine gittim fakat sonra ne yapacağımı anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
O search kısmındaki herhangi bir boş yere tıklayıp "dword" kısmını seçmen gerekiyor ve oluşturduğun dosyaların adını arkadaşın dediklerini yapacaksın. Sırasıyla hepsini yap 3 tane dosya oluşacak. Sonra bilgisayarını kapat aç yap. Bende sorun çözüldü.

O Search kısmındaki herhangi bir boş yere tıklayıp "dword" kısmını seçmen gerekiyor ve oluşturduğun dosyaların adını arkadaşın dediklerini yapacaksın. Sırasıyla hepsini yap 3 tane dosya oluşacak. Sonra bilgisayarını kapat aç yap. Bende sorun çözüldü.

Bing araması yapıyor gibi görünüyor. Ben Bing aramasını yapmasını istemiyorum. Bunu biraz daha araştırayım en iyisi.

Bing araması yapıyor gibi görünüyor. Ben Bing aramasını yapmasını istemiyorum. Bunu biraz daha araştırayım en iyisi.
Bing aramasını kapatabiliyorsun yazdığım ayarlarla görmedim kusura bakma nereyi yapamadın kayıt defterinde ss atar mısın

O search kısmındaki herhangi bir boş yere tıklayıp "dword" kısmını seçmen gerekiyor ve oluşturduğun dosyaların adını arkadaşın dediklerini yapacaksın. Sırasıyla hepsini yap 3 tane dosya oluşacak. Sonra bilgisayarını kapat aç yap. Bende sorun çözüldü.
Rica ederim

BingSearchEnabled değerini DWORD olarak oluşturun yeniden başlatın olur

Bing aramasını kapatabiliyorsun yazdığım ayarlarla görmedim kusura bakma nereyi yapamadın kayıt defterinde SS atar mısın?

Rica ederim.

Bingsearchenabled değerini dword olarak oluşturun yeniden başlatın olur.

Bu da dahil olmak üzere farklı sebeplerden dolayı temiz bir format attım hocam. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı