Windows 10 aşırı RAM kullanımı

gaziwwq

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
İntel 512gb SSD
2 aylık laptopta boş bir şekilde ve hiçbir uygulama açık değilken RAM kullanımı 4.9GB gözüküyor. Bu normal mi?

Görev Yöneticisi 11.07.2023 19_51_14.png

Son düzenleyen: Moderatör:
2 aylık laptopta boş bir şekilde ve hiçbir uygulama açık değilken RAM kullanımı 4.9GB gözüküyor. Bu normal mi?

Eki Görüntüle 1857859

Artık 8 GB yetersiz kalıyor geçenlerde 8 GB RAM üstüne 8 GB daha yükseltme yaptırdım kafam biraz da olsa rahatladı boşta %55-60 kullanan sistem artık %20-30 kullanıyor yakın bir zamanda RAM yükseltmesine gidin.

Az önce 4 GB RAM'li laptopuma orijinal Windows 10 yükleyip bloatware yazılımları kaldırıp, telemetri hizmetlerini kapatıp, bazı gereksiz hizmetleri kapattım. Ciddi düşüş oluyor. Çok olmasa da... Ayrıca "Mem Reduct" programını kullanıyorum.

Az önce 4 GB RAM'li laptopuma orijinal Windows 10 yükleyip bloatware yazılımları kaldırıp, telemetri hizmetlerini kapatıp, bazı gereksiz hizmetleri kapattım. Ciddi düşüş oluyor. Çok olmasa da... Ayrıca "Mem Reduct" programını kullanıyorum.

Baba programları kaldırıp hizmetleri kapatıp RAM kullanımını bir yere kadar düşürürsün de ama fazla faydası olmaz sen bir 8+8 yap bak nasıl çağ atlayacaksın.

Hocam windows için normal. Windows o rami sistem için ayırıyor. Sistem daha hızlı ve tepkisel olsun diye. Ama başka bir uygulama kullanmak isterse windows o ram'i boşaltıyor. Eğer ki görev yöneticisinde 5gb kullanım gözükmüyorsa normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı