Windows 10 aşırı RAM kullanımı

hawksparrow

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemimde 8 GB RAM bulunmakta. Laptopum boştayken bile aşırı derece fazla RAM kullanımı var. Boş halinde %80-90 arası bir kullanım söz konusu, oyun falan açıkken de bu %100'e çok yaklaşıyor ve rahat oynayabileceğim oyunlarda bile anlık kasmalar, ciddi FPS düşüşleri yaşıyorum. Bunu format atmadan ya da RAM yükseltmesi yapmadan çözmem mümkün mü? Aşağıda boş durumdayken çektiğim bir ekran görüntüsü var.

Adsız.png

Virüs taraması yapmanı (bu kadar RAM kullanımı normal değil.) ve Hangi Windows 10 Hizmetlerini Güvenle Kapatabilirsiniz? - Technopat
Makalesindeki işlemleri uygulamanı tavsiye ederim.

Virus taraması için önerdiğin bir program var mı? ESET, Avast, Malwarebytes yazılımlarının ücretsiz versiyonlarıyla birçok defa taradım, bir şey bulamıyorlar. Attığın linkteki işlemleri uygulayacağım şimdi umarım biraz da olsa etki eder.

Makaledeki adımları uyguladım. Kullanım %30'lara kadar düştü. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Virus taraması için önerdiğin bir program var mı? ESET, Avast, Malwarebytes yazılımlarının ücretsiz versiyonlarıyla birçok defa taradım, bir şey bulamıyorlar. Attığın linkteki işlemleri uygulayacağım şimdi umarım biraz da olsa etki eder.

Makaledeki adımları uyguladım. Kullanım %30'lara kadar düştü. Teşekkür ederim.
Bir şey değil yardımcı olabildiysem ne mutlu. Ve antivirüs programı için Kaspersky Internet Security öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı