Windows 10 Başlat Menüsündeki Uygulamalar Açılmıyor

Kurulu olan Windows 10 sürümünüz ile indirdiğiniz kurulumun uyuşması gerekiyor. Windows 10 Home 64 bit Türkçe gibi. Windows 10 Home ve Pro kurulumları artık bir arada geliyor. Ama Windows 10 Enterprise sürümüne Windows 10 Home ve ya Pro kurulumunu yüklemeye çalışırsanız böyle bir durum ile karşılaşmanız olağan. Bir de Windows 10 10586 yapısındaki bilgisayarda 10240 yapısına ait kurulum başlatmaya çalıştığınızda böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Kod:
dism /online /get-intl
Komut satırına bu komutu yazarak sistemin kurulum dilini öğrenebilirsiniz.

Kod:
winver
Bu komut ile de hangi versiyon kurulu olduğunu öğrenebilirsiniz.

Windows 10 sürümünüzü öğrendikten sonra Microsoft sitesinden iso olarak indirebilirsiniz.
microsoft.com/en-US/software-download/techbench

Kurulu olan Windows 10 sürümünüz ile indirdiğiniz kurulumun uyuşması gerekiyor. Windows 10 Home 64 bit Türkçe gibi. Windows 10 Home ve Pro kurulumları artık bir arada geliyor. Ama Windows 10 Enterprise sürümüne Windows 10 Home ve ya Pro kurulumunu yüklemeye çalışırsanız böyle bir durum ile karşılaşmanız olağan. Bir de Windows 10 10586 yapısındaki bilgisayarda 10240 yapısına ait kurulum başlatmaya çalıştığınızda böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Kod:
dism /online /get-intl
Komut satırına bu komutu yazarak sistemin kurulum dilini öğrenebilirsiniz.

Kod:
winver
Bu komut ile de hangi versiyon kurulu olduğunu öğrenebilirsiniz.

Windows 10 sürümünüzü öğrendikten sonra Microsoft sitesinden iso olarak indirebilirsiniz.
microsoft.com/en-US/software-download/techbench

Sürümüm bu şekilde. Verdiğiniz sitede N, KN, Single Language gibi şeçenekler var hangisini seçeceğim tam olarak?

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 244
  • 3.png
    3.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 184
Açıkçası tam olarak emin değilim. Fallback Language yazan yer en-US olduğu için ingilizce olan en-US kurulumu yapmanız gerekiyor olabilir. Ama tahminim Türkçe kurulum yapmanız yönünde. Kurulum yaptığınızda ve ya bilgisayarı ilk aldığınızda dil İngiliceydi ve siz daha sonradan Türkçe dilini yüklediyseniz o zaman İngilizce kurulum yapmanız gerekiyor. Sonuç olarak ayarları koruma seçeneği çıkan kurulum yapmanız gereken doğru kurulum.

Kusura bakmayın kafanızı karıştırmış olabilirim. Şimdi araştırdım Türkçe kurulum yapmanız gerekiyor.

Aynı işlemi diğer bilgisayarımda denedim ama onda "Kişisel dosyarımı ve uygulamalarımı koru" yu seçemiyorum ne yapabilirim?
Bilgisayarı Windows üzerinden değilde, ISO dosyasını yazdırdığınız sürücü üzerinden boot edin ve "Yükselt" seçeneği üzerinden bir dene.

Windows içinden doğru kurulumu başlatırsanız ayarları koruma seçeneği otomatik olarak seçilebiliyor ve pasif halde olmuyor. Bizzat kendim yaşadım bu durumu. Daha sonra kurulum dilini Windows dışından komut satırına girip Türkçeden İngilizceye çevirdim, öyle kurulum başlattım. Ama önyükleme ile ilgili başka bir sorun oluştu.

Açıkçası tam olarak emin değilim. Fallback Language yazan yer en-US olduğu için ingilizce olan en-US kurulumu yapmanız gerekiyor olabilir. Ama tahminim Türkçe kurulum yapmanız yönünde. Kurulum yaptığınızda ve ya bilgisayarı ilk aldığınızda dil İngiliceydi ve siz daha sonradan Türkçe dilini yüklediyseniz o zaman İngilizce kurulum yapmanız gerekiyor. Sonuç olarak ayarları koruma seçeneği çıkan kurulum yapmanız gereken doğru kurulum.

Kusura bakmayın kafanızı karıştırmış olabilirim. Şimdi araştırdım Türkçe kurulum yapmanız gerekiyor.

Türkçe kurulum verdiğiniz sitedeki linkte mevcut değil mi? (Daha indiremedim internet bağlantı problemlerim olduğu için.)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı