Windows 10 beklediğim kadar akıcı değil

Bilgisayarınızın sıcaklık değerlerini test ettiniz mi ? Ayrıca kasa hava akışına da bir bakmanız da fayda var. Bazen işleyişe ve akıcılığa etki eden bu gibi aksamalar sadece yazılım sebebiyle değil, donanım sebebiyle de görülebilir. Antivirüs konusu ise herkese göre değişen göreceli bir yaklaşım. Bugüne kadar 1 tane bile antivirüs kullanmamış biri olarak; isminin çok abartıldığına inandığım yazılımsal bir kavram olarak görüyorum. Windows'un içinde gelen tümleşik Defender'i kullanmanızı daha doğru buluyorum. Tabi çok önemli işler yürütmüyorsanız kendinizi güvende hissetmek için antivirüs kullanıyor olmanız gayet doğal.

Performans'a etki ediyor mu ? Tabi ki ediyor.

Görev yöneticisinden CPU - RAM- HDD kullanım senaryolarını anlık takip ederek, en çok hangi programların ağırlık yarattığını görebilirsiniz. Birazda Windows 7'den henüz yeni Windows 10'a geçen bir kullanıcıysanız, gözünüzün alışması zaman alacaktır.

Ekleme: Windows 7'ye nazaran Windows 10 bugün en hafif tablet bilgisayarlara bile kurulabiliyor. Stabilitesi çok yüksek bir işletim sistemi. Alışkanlık ve verdiği nostaljik hissiyat bizi onun daha akıcı daha hızlı olduğuna inanmamıza sebep oluyor.

Sebep?

Hayır. Lisanslı ürün vardı kuzenimde ondan aldım.
Bide öyle çok büyük bir kasmadan bahsetmiyorum. Sadece Windows 10 sonuçta çok yeni bir işletim sistemi sayılır ama performansı Windows 7 kadar hızlı gelmedi. Yoksa çok güzel yani.

Üstteki yazınızı sonradan gördüm. Dilerseniz Windows 10'u kendi sitesinden indirip, 10 liraya OEM Digital key satın alarak lisanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. Daha stabil ve akıcı olacağına eminim.

Sıcaklık değerlerim normal. İmzadaki sistem değil bu arada.
İ3 3240 ekran kartsız onboard ile görüntü aldığım 2. sistemim içinde yaşadığım bir sorun. Asıl bilgisayarım henüz tamamlanmadı.
En fazla 61 derece gördüm. Zaten LoL oynuyorum.sadece.

Bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikler diyerek adımları izleyip gereksiz özellikleri kapat (bendeki bu şekilde):

2020-01-18 (1).png

Windows ayarlarından saydamlık ve animasyonu kapat:

2020-01-18 (2).png

Arayüz akıcılığına etki edecektir diye düşünüyorum.

Sebep?

Hayır. Lisanslı ürün vardı kuzenimde ondan aldım.
Bide öyle çok büyük bir kasmadan bahsetmiyorum. Sadece Windows 10 sonuçta çok yeni bir işletim sistemi sayılır ama performansı Windows 7 kadar hızlı gelmedi. Yoksa çok güzel yani.
Öncelikle hem performans hem gizlilik açısından sorun teşkil ediyor zaten yasa dışı işlerle meşgul değilseniz bu tip yazılımlara ihtiyacınızda yok.

Öncelikle hem performans hem gizlilik açısından sorun teşkil ediyor zaten yasa dışı işlerle meşgul değilseniz bu tip yazılımlara ihtiyacınızda yok.
Geçende Mobafire sitesinden virüs bildirimi geldi. Oldukça popüler bir LoL sitesi. Bence artık her siteye girerken dikkatli olmak lazım. Günümüzde zaten her yerden bir şekilde virüs girebiliyor. Kaspersky ve Malwarebytes gayet iyi iki program. Zaten oyundayken kapatıyorum tam performans almak için.

Geçende Mobafire sitesinden virüs bildirimi geldi. Oldukça popüler bir LoL sitesi. Bence artık her siteye girerken dikkatli olmak lazım. Günümüzde zaten her yerden bir şekilde virüs girebiliyor. Kaspersky ve Malwarebytes gayet iyi iki program. Zaten oyundayken kapatıyorum tam performans almak için.
Malwerbytes pekala kullanabilirsiniz ama Kaspersky kullanmayın dediğim gibi tabi Rus hükümetine verilerinizi saat başı postalamak istemiyorsanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı