Çözüldü Windows 10 Belirsiz RAM Kullanımı

• Konuyu başlatan SalimAydoğdu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 7.788
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

SalimAydoğdu

Ziyaretçi
Merhabalar,
Öncelikle foruma yeni kayıt oldum, bölümlere biraz göz gezdirdim ve en doğru yerin burası olduğuna karar verdim. Windows 10 64 Bit işletim sistemi kullanmaktayım ve görev yöneticisinden izleyemediğim gereksiz bir RAM kullanımı var. RAM kullanan programların toplam değerleri 8 GB değerinin çeyreğine bile yaklaşmamaktayken, RAM kullanımı %90+ oluyor. Sistem ilk açıldığında her şey normal fakat 6 saat kadar bir süre açık kaldığında RAM kullanımı belirsiz bir şekilde %75+ oluyor. 8 saat sonra ise %95+ değerlerine ulaşıyor ve Google Chrome kullanırken diğer sekmeye geçince önceki sekmeler kapanmaya başlıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlgili ekran görüntüsünü aşağıya koyacağım ve sistem ayrıntılarını yazacağım.
Sistemim:
  • CPU: Intel Core i5 4670K
  • GPU: Asus GTX 770
  • RAM: Gskill RipjawsX DDR3 1600 MHz (2x4=8 GB)
  • Anakart: MSI G-45 Gaming
  • SSD: Samsung 840 Evo 120 GB
Ek Notlar:
  • RAM Test ile test yapıldı bir soruna rastlanılmadı.
  • Superfetch özelliği kapatıldı/açıldı bir değişme gözlemlenmedi.
  • BIOS sürümü en son sürüm.
  • Bitdefender ile virüs taraması yapıldı sorun algılanmadı.
  • Malwarebytes Antimalware ile zararlı taraması yapıldı sorun çıkmadı.
İlgili ekran görüntüsü:
544a25db522706a41ffac6f88da896e8.png

Artık bilgisayarı açtığımda direk %75 başlıyor RAM kullanımı.
Bir şey dikkatimi çekti, disk belleği olmayan havuz çok fazla RAM ayırmış kendine ve ne olduğu hakkında herhangi bir fikrim yok. İnternetten araştırma yaptım fakat doğru dürüst bir şeye ulaşamadım.Bu disk belleği olmayan havuz nedir ve neden bu kadar çok RAM ayırmış kendisine ?

1.png
2.png

"Sıkıştırılmış Bellek" kullanıyor. Kapatmak lazım ama kapatmanın bir yolu yok herhalde. Durduk yere bilgisayarı kasıyor...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer imkanınız var ise Win 8.1 işletim sistemine geçiniz ve birde sistemi orada kullanın, eğer sorunun yine devam eder ise son çözüm olarak RAM'lari değiştirin(bunlar en sosn yapacağınız işler durduk yere kendinizi zarara sokmaya gerek yok tabi ki de.) Birde bunlardan önce şu görev yöneticisinden "Başlangıç" sekme'sinin de SS'ini de atarsanız iyi olur.

Eğer imkanınız var ise Win 8.1 işletim sistemine geçiniz ve birde sistemi orada kullanın, eğer sorunun yine devam eder ise son çözüm olarak RAM'lari değiştirin(bunlar en sosn yapacağınız işler durduk yere kendinizi zarara sokmaya gerek yok tabi ki de.) Birde bunlardan önce şu görev yöneticisinden "Başlangıç" sekme'sinin de SS'ini de atarsanız iyi olur.
2-3 ay kadar maalesef format atamam. RAM Test ile test yaptığımda bir sorun çıkmadı. İstediğiniz ekran görüntüsünü atıyorum.
Adsız.png

Verdiğim satırları fixleyin.
Kod:
O4 - HKCU\..\Run: [EPLTarget\P0000000000000000] C:\WINDOWS\system32\spool\DRIVERS\x64\3\E_YATII3E.EXE /EPT "EPLTarget\P0000000000000000" /M "L110 Series" /EF "HKCU"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup (User 'Local Service')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup (User 'NETWORK SERVICE')
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Root\Office16\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Se&nd to OneNote - res://C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Root\Office16\ONBttnIE.dll/105
O18 - Protocol: mso-minsb-roaming.16 - {83C25742-A9F7-49FB-9138-434302C88D07} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\MSOSB.DLL
O18 - Protocol: mso-minsb.16 - {42089D2D-912D-4018-9087-2B87803E93FB} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\MSOSB.DLL
O18 - Protocol: osf-roaming.16 - {42089D2D-912D-4018-9087-2B87803E93FB} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\MSOSB.DLL
O18 - Protocol: osf.16 - {5504BE45-A83B-4808-900A-3A5C36E7F77A} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\MSOSB.DLL
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
O23 - Service: Adobe Genuine Software Integrity Service (AGSService) - Adobe Systems, Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\AdobeGCClient\AGSService.exe
O23 - Service: ASGT - Unknown owner - C:\Windows\SysWOW64\ASGT.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\DiagSvcs\DiagnosticsHub.StandardCollector.ServiceRes.dll, -1000 (diagnosticshub.standardcollector.service) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\DiagSvcs\DiagnosticsHub.StandardCollector.Service.exe (file missing)
O23 - Service: MSI_FastBoot - MSI - C:\Program Files (x86)\MSI\Fast Boot\FastBootService.exe
O23 - Service: MSI Live Update Service (MSI_LiveUpdate_Service) - Micro-Star INT'L CO., LTD. - C:\Program Files (x86)\MSI\Live Update\MSI_LiveUpdate_Service.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\SensorDataService.exe,-101 (SensorDataService) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\SensorDataService.exe (file missing)
O23 - Service: Skype Updater (SkypeUpdate) - Skype Technologies - C:\Program Files (x86)\Skype\Updater\Updater.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\TieringEngineService.exe,-702 (TieringEngineService) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\TieringEngineService.exe (file missing)

Geçici süre Chrome uygulamasını kaldırın. Ardından Bellek kullanımını tekrardan kontrol edin. En çok hangi uygulama RAM kullanmakta, ayrıca performans düşüşü yaşamakta mısın ?

@THE_MILLER
Verdiğiniz satırları fixledikten ve Chrome kaldırdıktan sonra 2 saat süre ile RAM kullanımına baktım. Yine zaman geçtikçe artan bir RAM kullanımı mevcut. En çok kullanımı Bitdefender 200-300 MB arası ve sonrasında ise Opera yapmakta. Fakat dediğim gibi toplayıp 3 ile çarpsam bile kullanılan RAM miktarına erişemiyorum. Ram %90+ olduktan sonra ise performans düşüşü yaşamaktayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı