Windows 10 bilgisayar oyunda oturum kilitliyor

düşkün

Centipat
1 haftadan fazla bir sure önce Windows 10 yüklü PC'ye format attım. Format temiz yüklemeydi, her şeyi sildi fabrika ayarına döndürdü. Daha sonra 3-4 gun sonra oyun oynarken kılıtlenıyor yazısı çıkıyor ve PC kapanıyor fakat açıldığında hiçbir uygulama ve oyun kapanmamış oluyor. Yanı oyuna kaldıgım yerden devam edebiliyorum. Normal kullanımda boyle bır sey yapmıyor. Sadece oyunlarda oluyor. Oyunlarımı sadece Steam uzerınden yukluyorum. Oyun ıçin gereklı Windows yazılımları da yuklu.

Biraz araştırdım BIOS ve chipset guncelle demişlerdi onları da yaptım. Tum drıverlarım, Windows'um son guncellemeler yuklu fakat ne hikmetse oyun oynarken kilitleniyor yazısını gormekten kurtulamadım. HP Pavilion notebook cihazım. Windows 10 Home kendınden yuklu geldıydı ben yuklemedım. Ayrıca orjınal Windows. Tum parçalar orijınal ve 1 sene oldu bakım yaptıralı format atmadan önce sorunum yoktu. Oyunlarda kasma takılma yok. Ne olur yardım edın artık ben de çareler tukendı, format atacağım son çare.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyicisi - günlüklere gir ve uygulamaya tıklayıp olayın yaşandığı saatteki bilgi hata ve uyarıları kontrol et. Aynı işlemi uygulama yerine sisteme tıklayarak da yap.

Olay görüntüleyicisi - günlüklere gir ve uygulamaya tıklayıp olayın yaşandığı saatteki bilgi hata ve uyarıları kontrol et. Aynı işlemi uygulama yerine sisteme tıklayarak da yap.

daha önce bir yerde de okumuştum bu dediklerini o zamanda baktığımda hiç bir hata yoktu. bu da hatalar kısmına tıkladığımda çıkanlar. en fazla 1. 30 saat önce yine aldım.buraya konu başlığı açtıktan sonrada format attıydım. şuan gene aynı.ayrıca pubg lıte oynarken sorun yok ama mafia 2 oynarken yine kilitleniyor yazısı çıkıyor. sistem özelliklerimde 8 gb ddr4 ram 2 gb nvidia 940m ekran kartı işlemci i5 cihaz notebook.
Ekran Alıntısı.PNG

yok mu anlayan şu işten yardım edin lütfen

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı