AykutMoon
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar senelerdir bilgisayar kullanırım ve ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Win 10 bilgisayarıma kendim USB belleğimden her zaman format atarım ve hiç Rufus falan yapmadan (sanırım legacy olayından dolayı) format daha önce cok attım.
Ama BİOS konusundan hiç anlamam bunu öncelikle sizlere belirteyim.
Konuya gelirsek; GPT olan diskimi Ms Dos üzerinden düzenlerken Select Disk seceğinden yanlıslıkla sanırım USB belleğimi temizledim yani format atamayacaktım.
Sonra belki silinmemiştir diye BIOS'a girdim ve tüm ayarları yanlıslıkla default yaptım.
Önceden bu secenek secilebilirken şu an gibi secilemiyor ve UEFİ olarak kalmıs durumda manuel olarak boot yapmaya calıstığımda ise (F11) USB belleğim gözükmüyor.
Sizden istediğim cevaplar
Ama BİOS konusundan hiç anlamam bunu öncelikle sizlere belirteyim.
Konuya gelirsek; GPT olan diskimi Ms Dos üzerinden düzenlerken Select Disk seceğinden yanlıslıkla sanırım USB belleğimi temizledim yani format atamayacaktım.
Sonra belki silinmemiştir diye BIOS'a girdim ve tüm ayarları yanlıslıkla default yaptım.
Önceden bu secenek secilebilirken şu an gibi secilemiyor ve UEFİ olarak kalmıs durumda manuel olarak boot yapmaya calıstığımda ise (F11) USB belleğim gözükmüyor.
Sizden istediğim cevaplar
- USB belleğimin icindekileri sildiğim icin mi gözükmüyor ?
- Nasıl bu BIOS'u düzeltirim.
Son düzenleyen: Moderatör: