Bugün bilgisayarıma temiz kurulum yaptım ancak iki adet bulunmayan aygıt görünüyor. Donanım kimlikleri ise çok saçma. Bu aygıtlar 1803 ve öncesi sürümlerde yoktu. 1809'un bir bugu mu bu? Sürücüleri bulmam veya ne olduklarını öğrenmem konusunda konusunda yardımcı olur musunuz?
Sürücüleri kurulumdan sonra elle kurdum her zaman yaptığım gibi. Intel Management Engine uyumsuzluk yarattığı için kurmadım ancak o zaten bu listeye gelmeyen bir sürücü.
İkinci verdiğinizin içinde SecurityDevices adı altında TPM sürücüleri mevcuttu. İkinciye kurmaya çalıştım ancak şu hatayı verdi:
Sorun BIOS ayarlarımdan kaynaklanabilir mi? Ayarları varsayılana çevirmiştim bu formattan önce. Normalde Serial Port vb. şeyleri kapatıyorum macOS Dual Boot'u önlediği için. Şu an açık o tip şeyler.
Normalde Windows 10 sürücü sorunu çıkarmaz TPM'de. Belirttiğiniz gibi BIOS ayarlarından kaynaklı olabilir. BIOS ayarlarını eski hale getirip kontrol edin isterseniz.
BIOS'u her zaman kullandığım şekline döndürdüm ancak değişen bir şey olmadı. Olay günlüklerine bir bakmak istedim ancak günlükler hiç açılmadı. Sanırım yeni kurduğum Windows şimdiden bozulmaya başladı. Daha bugün format attığım için daha fazla zorlamak istemiyorum. Bilgisayarla kritik işlerim olmaya başladığında (1 ay sonra) tekrar format atarım. İstemeden .NET altyapısını bozmuşum gibi geldi bana. sfc /scannow komutu az önce onarılamayan hasarlar var dedi iki kez denedim sorunu çözemedi.