Windows 10 "Bilinmeyen Aygıt" sorunu

Makaleler
3
Bugün bilgisayarıma temiz kurulum yaptım ancak iki adet bulunmayan aygıt görünüyor. Donanım kimlikleri ise çok saçma. Bu aygıtlar 1803 ve öncesi sürümlerde yoktu. 1809'un bir bugu mu bu? Sürücüleri bulmam veya ne olduklarını öğrenmem konusunda konusunda yardımcı olur musunuz?

Screenshot_1.png

TPM sürücüsü, normalde kendisinin tanıması gerekirdi.

Bu sürücüyü kurun. Broadcom Trusted Platform Module v1.2, v.2.0.0.18, A00 | Dell Turkey

Düzelmez ise de bunu kurun. http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp79001-79500/sp79350.exe
İlkinde aldığım hata:
Screenshot_2.png

İkinci verdiğinizin içinde SecurityDevices adı altında TPM sürücüleri mevcuttu. İkinciye kurmaya çalıştım ancak şu hatayı verdi:
Screenshot_3.png

Sorun BIOS ayarlarımdan kaynaklanabilir mi? Ayarları varsayılana çevirmiştim bu formattan önce. Normalde Serial Port vb. şeyleri kapatıyorum macOS Dual Boot'u önlediği için. Şu an açık o tip şeyler.

BIOS'u her zaman kullandığım şekline döndürdüm ancak değişen bir şey olmadı. Olay günlüklerine bir bakmak istedim ancak günlükler hiç açılmadı. Sanırım yeni kurduğum Windows şimdiden bozulmaya başladı. Daha bugün format attığım için daha fazla zorlamak istemiyorum. Bilgisayarla kritik işlerim olmaya başladığında (1 ay sonra) tekrar format atarım. İstemeden .NET altyapısını bozmuşum gibi geldi bana. sfc /scannow komutu az önce onarılamayan hasarlar var dedi iki kez denedim sorunu çözemedi.

Screenshot_5.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı