Windows 10 BIOS Default Yaptıktan Sonra Mavi Ekran

Ataberk Özcan

Hectopat
Daha fazla  
İ7 6700k işlemcili, CM Nepton 120XL soğutuculu işlemcim çok yüksek ısı değerlerine ulaşınca ben de önceden konu açmıştım ısısı hakkında. Arkadaşların dediği gibi işlemcinin macununu temizledim ve doğru bir şekilde soğutucuyu monte ettim. Fakat ısı pek değişmedi. Ben de en sonunda BIOS'tan ayarları default yaptım ve kaydedip çıktım.

Sonrasında bilgisayar kendini birkaç kez açııp kapattı ve bu durum baya uzun sürdü. Sonrasında hiç ellemediğim halde kapanıp açılma olayı durdu ve ben yine bekledim. Ardından ekrana görüntü gelmeyince PC'nin öndeki kapatma tuşuna bastım. Geri açtığımda siyah arka planda beyaz yazı şeklinde bu yazıyordu: "(A7) Me FM Downdrade - Request MeSpiLock Failed" yazısı geldi. Sonrasında "Error sending end of post message to (E) HDD disabled'' (gerisinde ne yazdığı fotoğrafta çıkmamış, telde olduğum için atamıyorum yazıp kırmızı bir kutucuk içinde secure boot violation başlığı altında bir yazı geldi.

Sonrasında Win10'da çıkan mavi ekran çıkıp durdu ve PC kapandı.

Anakart marka ve modelim Asus Maximus Ranger VIII.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi selamlar. Abi benim çok büyük sorunum var. Lütfen yardımcı olurmusun. Ben sistemi tamamen uyumlu olarak topladım. Fakat işlemcim Stok voltajda iken mavi ekran hatası veriyor. Aynı zamanda turbo boost açıkken de mavi ekran hatası veriyor. İşlemci voltajı 1.220 volt iken direk mavi ekran döngüsü oluyor. Ben şu anda voltajı 1.335 yükselttim şuanda hata vermiyor. Ama daha ilk zamanlarda turbo boost açıkken ve voltajı 1.220 iken hata vermiyordu. Şu anda turbo boostu açtığımda ya da voltajı 1.220 aldığımda direk mavi ekran döngüsüne giriyor. Ve biosda donup kalıyor.
Sistemim ;
Anakart ; Msi z170a gaming m5
İşlemci ; i7 6700k
Ram ; Corsair 16 gb cl15r (8x2)
GPU ; gtx 1080
Psu ; Corsair RM850x

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı