Windows 10 boot sorunu

ahmet_ozserdar

Centipat
Burada fazlasıyla yeniyim ancak en acilinden ve en profesyonelinden yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar :) Umarım faydalı bilgi alış verişlerimiz olur her daim.

Öncelikle durumu detaylı izah etmek istiyorum ki, saatlerdir araştırmakta olduğum ve sağlıklı hiçbir çözüm bulamadığım sorunum için, aynı çözüm önerileriyle karşılaşmayayım. Hem sizlere, hem bana vakit ve uğraş kaybı olmasın.

Bu konularda fazlasıyla tecrübesi olduğunu düşündüğüm @Recep Baltaş ve @Asım Demir abilerimizin yardımlarını özellikle rica ediyorum :) Tabi bu sorunu deyim yerindeyse gerçekten çok ''cins'' veya istisinai bir durum olarak nitelendirdiğim için, tüm tecrübeli arkadaşların çözüm yollarını okumak isterim.

PC her anlamda yaklaşık 2 yıldır sorunsuz şekilde çalışmaktaydı ancak ben hiçbir sorun olmadığı halde, BIOS güncellemesi yapmaya karar verene dek... MSI Z270 anakartım üzerinden, M-Flash kullanarak update denememin akabinde, hem güncelleme dosyasını ilginç bir şekilde göremediği için güncelleme gerçekleşmedi, hem de sonrasında sürekli BIOS ekranında başlama sorunu ile karşılaştım.

SSD üzerinden Windows 10 64 bit kullanıyorum.

Defalarca ayar kurcalama ve BIOS ayarlarını varsayılana almama rağmen, hiçbir sonuç alamadım ve her defasında BIOS ekranında başladı. Sonrasında BOOT ile alakalı kısımları kurcaladığımda ise şunu fark ettim ki, BIOS donanım olarak SSD'yi görüyor ancak BOOT seçeneği olarak bana hiçbir menüde sunmuyor. F11 ile girilen direk BOOT seçeneği dahil tabi ki.

Secure seçenekleri, BOOT seçenekleri, UEFI seçenekleri gibi tüm seçenekleri denediğime emin olabilirsiniz. Donanımsal olarak da SSD haricindeki 2 HDD'yi de söküp denedim, yine de ısrarla SSD den başlatmadı.

Akabinde baktım olmuyor, içinde tamamen boş olan (şansa) bir HDD'ye USB BOOT ile bir Win 10 kurulumu gerçekleştirdim. Şu an olan durum ise, hiçbir HDD veya SSD de veri kaybı yok ancak SSD de bir işletim sistemi görünmüyor ve dolayısıyla BOOT seçeneği olarak da hala gözükmüyor. Ancak gerek dosya sistemi, gerek donanımsal olarak herhangi bir sıkıntı olmadığına neredeyse eminim. ( Donanımsal olarak anakart SSD üzerinde birşey yapmadıysa.) Söylediğim gibi hiçbir şekilde veri kaybı yok.

Bahsettiğim Win 10 normal şartlarda sağlıklı çalışan SSD, G sürücüsü oldu ve görseldeki gibi.

pc.jpg

Bu durumda tekrar varsayılan olarak G üzerinde tüm dosyaları hazır olan bu işletim sistemime tekrar BOOT seçeneğinde görerek nasıl kavuşabilirim?

Okuyarak vakit harcayan ve yanıtlamak isteyen tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. :)

Daha sonra faydalanmak isteyenler olabileceğinden, konu olarak açıyorum ama ,yanlış yaptıysam acemiliğime verin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem Boot dosyası bozulduğundan veya silindiğinden dolayı bu sorunu yaşıyorsunuz SSD diskinizden 500 mb lık alan ayırın daha sonrasında resimde göndermiş olduğum WİNPE ile BOOT onarma işlemini gerçekleştirin. Bunun için Windows USB ile sistemi BOOT ettikten sonra kurulum ekranında SHİFT+F11 basarsanız gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• image.jpeg
    image.jpeg
    2,4 MB · Görüntüleme: 450
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı