Windows 10 bootlander çöktü

662368

Centipat
RAM
8 gb kingston 1600 mhz, 8 gb 1600 mhz hi level ram hi leveli cıkartıp orjinal kingston ile denedim düzelmedi
SSD veya HDD modeli
wd 240gb green
Ekran kartı
amd rx560 sapphire
Anakart
Gigabyte h61m ds2 rev4.0 bios son sürüm kurulu
İşlemci
intel i5 3340 3.30 ghz
Rehber: UEFI Bootloader Onarma bu konudakileri uygulayınca normal de çözülürdü sorunum ama bu sefer çözülmedi.
Bcdboot C:\windows /l TR-TR /s F: /f all bölümünü gelip enter basınca.

failure when attempting to copy boot files​

Hatası veriyor, baktım SSD'deki dosyalar bozulmamış ama EFI bölümü patlamış. PC açılırken bcd hatası veriyor. Nedense son zamanlarda çok sık oluyor. SSD'lerim ölüyor galiba. Yardımcı olabilecek var mı? Format atmak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250109_023608_675.jpg
    IMG_20250109_023608_675.jpg
    325,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Rehber: UEFI Bootloader Onarma bu konudakileri uygulayınca normal de çözülürdü sorunum ama bu sefer çözülmedi.
Bcdboot C:\windows /l TR-TR /s F: /f all bölümünü gelip enter basınca.

failure when attempting to copy boot files​

Hatası veriyor, baktım SSD'deki dosyalar bozulmamış ama EFI bölümü patlamış. PC açılırken bcd hatası veriyor. Nedense son zamanlarda çok sık oluyor. SSD'lerim ölüyor galiba. Yardımcı olabilecek var mı? Format atmak istemiyorum.
Verilerinizi kurtarabiliyorsaniz kurtarin ve yeni bir ssd alın. Bu kadar uzerinde oynanmış bir sistemde veri tutmazdım şahsen.

Durum sık oluyorsa yeni disk şart gibi. Ama bence bir de rescatux adlı live linux dağıtımına bakın. Bu tarz sorunlar yaşadığım zaman çözümü basitse genelde bununla çözüyordum ben. Hem windows için hem linux için işliyor araçları. En son geçen hafta dual boot sorunumu çözmüştüm bununla.

Verilerinizi kurtarabiliyorsaniz kurtarin ve yeni bir SSD alın. Bu kadar uzerinde oynanmış bir sistemde veri tutmazdım şahsen.

Sadece oyun oynamak ve web de gezmek icin kullanıyordum önemli bir bilgim dosyam yok ama yeni SS almayı da planlamıyorum şu an bu sorunu nasıl çözebilirim?

Durum sık oluyorsa yeni disk şart gibi. Ama bence bir de rescatux adlı live Linux dağıtımına bakın. Bu tarz sorunlar yaşadığım zaman çözümü basitse genelde bununla çözüyordum ben. Hem Windows için hem Linux için işliyor araçları. En son geçen hafta Dual boot sorunumu çözmüştüm bununla.

Hocam sık sık dediğim 2 haftada 1 oluyor bir de Linux kullanmıyorum oynadığım oyunlar falan Linux desteklemiyor.

Sadece oyun oynamak ve web de gezmek icin kullanıyordum önemli bir bilgim dosyam yok ama yeni SS almayı da planlamıyorum şu an bu sorunu nasıl çözebilirim?

Hocam sık sık dediğim 2 haftada 1 oluyor bir de Linux kullanmıyorum oynadığım oyunlar falan Linux desteklemiyor.
Hocam linux yükleyin ya da kullanın demedim. Bu dağıtım zaten bu tarz sorunları canlı modda çalışırken çözmek için yapılmış. İso'sunu usb'ye yazdırıp sistemi oradan açmanız yeterli. Hani linux dağıtımları yüklemeden de canlı modda çalışıp deneme yaptırıyor ya o hesap.

İlk önce UEFI bölümünün okunup okunamadığına bakman lazım. Z: bölümüne girip klasör seçmeye çalış. Yada doğrudan Z: bölümünü temizle. Bu arada 200 MB olması şart değil 100 MB yeterli.

Hocam Linux yükleyin ya da kullanın demedim. Bu dağıtım zaten bu tarz sorunları canlı modda çalışırken çözmek için yapılmış. ISO'sunu USB'ye yazdırıp sistemi oradan açmanız yeterli. Hani Linux dağıtımları yüklemeden de canlı modda çalışıp deneme yaptırıyor ya o hesap.

Anladım hocam kusura bakmayın akşam uğraşırken tam anlamamışım flash a kurdum şimdi ne yapmam lazım.

İlk önce UEFI bölümünün okunup okunamadığına bakman lazım. Z: Bölümüne girip klasör seçmeye çalış. Ya da doğrudan Z: Bölümünü temizle. Bu arada 200 MB olması şart değil 100 MB yeterli.

Z bölümünü silip kursam da ya da başka bölüm oluştursam da aynı hatayı veriyor yapabileceğim bir şey var mı?

Anladım hocam kusura bakmayın akşam uğraşırken tam anlamamışım flash a kurdum şimdi ne yapmam lazım.

Z bölümünü silip kursam da ya da başka bölüm oluştursam da aynı hatayı veriyor yapabileceğim bir şey var mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan destek alabilirsiniz. Boot eder gibi sistemi açacaksınız. Sonrasında içinde bulunan rescapp içindeki menülerden biri işinize yarayacaktır diye düşünüyorum. Restore windows boot seçeneği olabilir belki.

İşletim sisteminin yüklü olduğu bölümde dil eksik olabilir dil belirtmeden denemeye çalış:
bcdboot C:\Windows /s Z: /v
/v parametresi ayrıntı vermesi için

Cmd'yi nereden açtın? Shift+F10 mu yoksa onarma kısmından mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı