Windows 10 boşta 2.8 GB RAM kullanım sorunu

Öncelikle sana şunu söyleyeyim. Bilgisayarından ses gelmeye devam edecek ama ses ayarlarıyla ilgili gelişmiş ayarları kullanamayacaksın. Mesela bas veya eko ayarlarını elle değiştiremeyeceksin. Çok dikkat etmiyorsan buna kapat. Zaten sağlam bir ses sistemin yoksa çok bir işe yaramaz yaptığın ayarlar. Ekran kartın çalışmaya devam edecek. Sadece sağ altta simgesi kalkacak. Sen yine o panele erişmek istediğin zaman masaüstüne sağ tıklayıp girebileceksin. Avast'ı önermiyorum. İyi bir virüs sistemi olmadığını düşünüyorum. Kis kullanabilirsin.

Gördüğün gibi. Durum bende farklı değil.
1.png

Dediklerinizi yaparsam kullanamayacağım programları örneğin ses gelmeyecek veya ekran kartı driveri devre dışı kalacak. Virüslerden korunamayacağım. :) Java ve Super Chargerı kapatabilirim. Dediklerinze bakıyorum görev yöneticisinden inanın ram yemiyor denecek kadar az :/
Bende de Realtek High Definition Audio var ve ben başlangıçdan devre dışı bıraktım. Ama yine de Realtek high definition audionu kullanıyorum.

@JaroxJamaica Bende de SSD var. Fakat boşta kullanım 1.8 GB'ı geçmiyor. Sizde bir sorun olmasın?
Eki Görüntüle 93366
Arkadaşın arka planda çok fazla çalışan uygulaması var. Ayrıca Windows belirli bir miktar bellek ve SSD gördüğü zaman bellek kullanımına abanıyor. Dediğim gibi, Recep abinin sistem toplama videolarını izleyin. Boşta 2.9 GB kullandığını göreceksiniz bazı sistemlerinin.
Ayrıca 8 GB belleğinizin yanına bir 8 daha takın ve boşta kullanılan bellek miktarınıza bir daha bakın. :)

Sistemdeki bellek miktarına, açık uygulamalara göre değişir herkesin ram kullanım oranı. Burada kullanım oranını asıl belirleyen nokta, sistemdeki bellek miktarı. Resimlerde de gördüğünüz gibi farklı bellek boyutlarında (8 GB, 16 GB) farklı kullanım oranları var. Sebebi çok basit ama bir türlü kavrayamadığımız bir şey, kullanılmayan ram çöptür, müsrfütür :)) ve hepimiz biliyoruz ki bellek ile sabit disk arasında ve hatta ssd arasında dosya erişim, okuma, yazma hızı konusunda müthiş farklar var. O yüzden Vista ve sonrası tüm Windows'lar çok daha stabil ve performanslıdır.

Vista ile gelen bu cachelemeye bir türlü alışamadık... Vista öncesi, sadece açık uygulamaların exe, dll gibi kütüphane dosyaları ramde tutulurken, Vista sonrası (7,8 ve 10) açık uygulamalar + kullanıcın açması muhtemel (sık kullanılan uygulamaları marklayan algoritma) ramde tutuluyor. Kullanıcın açması muhtemel uygulamaların ramdeki durumu geçicidir, misafirdir :) Rame gerçekten ihtiyaç olursa kullanıcı tarafından açılan uygulamalar arttıça, misafirler kapı dışı edilir. Yani korkacak bir şey yok.

Diğer yandan Windows 10 ile beraber "Önbelleğe alınmış" kısmı arttı benim, Windows 8.1 6.6-6.7 GB alırken (1 saat kullanım sonrası 10 GB bellek ile) Windows 10 ile beraber 7.2-7.5'lere çıkıyor ve bu sistem performansı adına çok iyi bir şey. O kısım ne kadar artarsa, sistemin o kadar seri, stabil olduğunu hissedersiniz, ki zaten, soğuk başlangıçta (ilk boot) o kısmın ne kadar düşük sayılarda olduğunu da görürsünüz, giderek artar.

Bu arada oradan değil de, performans sekmesi altıdaki kaynak izleyiciyi açarsanız aslında çok daha ayrıntılı biçimde hangi uygulamalrın bellekte olduğunu görürsünüz.

@Aolzarin Ses gelecek ve ekran kartın da sorunsuz bir şekilde çalışacak. Onlar sadece kumanda merkezi, driver yüklü olduğu sürece sorun yok. O programları çalıştırmak zorunda değilsin.

Düzenleme: Pardon, zaten yukarıda cevap verilmiş. 2. bir sayfa olduğu gözümden kaçmış. :eek:

@Aolzarin Ses gelecek ve ekran kartın da sorunsuz bir şekilde çalışacak. Onlar sadece kumanda merkezi, driver yüklü olduğu sürece sorun yok. O programları çalıştırmak zorunda değilsin.

Düzenleme: Pardon, zaten yukarıda cevap verilmiş. 2. bir sayfa olduğu gözümden kaçmış. :eek:

Ya onları kapatsam bir şey fark etmeyecek diyorum bu Windows 10 un sorunu, yedikleri 20 MB ram yiyor, hatta yemiyor bile. geriya kalan 6 GB şey ne ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı