Çözüldü Windows 10 boşta 4.3GB RAM kulkanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

693908

Picopat
Arkadaşlar sadece Discord ve Valorant yüklü. Gerekeiz hizmetleri kapattım arka plan uygulamalarını kapattım gene değişen bir şey yok. Azaltmanın bir yolu yok mu?

Çözüm
Sorunu çözdüm. Bellek kullanımı şu an %37 ile 2.8 GB. Msconfing ayarlarından Microsoft hizmetleri hariç hepsini devre dışı bıraktım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
Hocam değerler iyi gibi.

Bu 8.1 ama hocam onu da unutmayın 10 değil boşta benim 600 700 MB biraz da optimize ettim mis 10 geçmek istiyorum bende ekran kartı boşta 60 derece çalışıyor.

En çok bu üsttekiler kullanıyor alttakiler normal o yüzden atmadım. O zaman Defender Control'den başka çare yok o zaman.

Yani hocam kapatabilecek misiniz açayim bende gösterim isterseniz. Açtım RAM 400 MB kullanıyor şu an artmış bu nedir?

İyiymiş sizinki hocam vallaha biz 4 GB kullanırken sizinkinin 1.1 olması. Desteği olsa geçeriz de desteği yok Chrome sürekli Windows 10'a yükselin deyip duruyor.

Hocam optimize ettim ben biraz da ondan 4 GB kullanırken ben bu sistemde bu değer 800'lerde gezerdi.

Eski haline zaten döner ama bende de döner ama %25 Ti attığıma şu an 20 yani düşüyor hocam o ilk yaptığında çok düşer.

Süper hocam sizinki bendende iyi ama mem reductlamı.

Saçma sapan programları kullanmıyorum. Stok üzerinde ayar benimki. Forumda anlatımları mevcut.

Hocam arkadaştada hemen hemen aynı RAM değerleri

Onda farklı bir şey var o yüzden öyle gözüküyor. YouTube'dan bakabilirsiniz. Sistem ilk açıldığında 1.5-2.2 GB civarı tüketiyor. Ayar yaparsanız direk 1'e düşüyor. Windows 11 de öyle değil ama. Yine tüketiyor.

Bu arada sorunu yaşayan arkadaş nerede? Sorunu yaşayan hariç herkes burada şu an da.

Evet ben böyle programla düşürüyorum ihtiyacım var bu sistemde Windows 11 kendi kullanıyor bayağı RAM o değerlere pek de bir şey yapılmaz.

Evet ya

İnşallah bu soruna bir el atarlar. Ben başta 8 GB artık yetmiyor diyordum da sonradan dikkatimi çekti kullanım değerlerinin fazla olduğu.

Atsalar da değişecek bir şey olmaz. Neticesinde Windows 11 kullanıyorsunuz. Bir ton gereksiz özellik ve uygulama bileşen var. Tek tek tüm bileşenleri çıkarmama rağmen bir Chrome açmam ile yine 4.5 GB görüyor sistem.

Normal hocam 4.5 bile Chrome açıp iyidir bence ben şimdi seçtiğim laptop bakalım nasıl olacak.

Windows 10 da 2-2.5 GB oluyor iken bu normal değil. Windows 11 gerçekten sorunlu.

Normal aslında ben bakınmıştım PC'ye çok gereksiz şeyler var ve Windows 10 gibi sisteme özel RAM kullanımı CPU vb. şeyleri pek iyi optimize edemiyor ben olsam o kadar grubum olsa o kadar övdüm övdüm daha iyi işletim sistemi çıkartırdım Windows 10 çıktığında yaşım küçüktü bilmiyordum ama eski laptopum nedense 10 muş ve hiç sorun çekmemiştim yüksek ihtimal 1511 olmalı. Yani Windows 10 gibi bir sistem değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…