Windows 10 boşta %50 RAM kullanımı

emrerdem

Femtopat
Daha fazla  
16 GB 2933 MHz RAM'e sahibim. İlk virüs olduğundan şüphelendim ve Kaspersky Internet Security ile tarattım ama bir şey çıkmadı. Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? (PC = Monster Tulpar T5 v19.2)

Dosya Ekleri

• 2021-06-11.png
    2021-06-11.png
    127,6 KB · Görüntüleme: 122
  • 2021-06-11 (2).png
    2021-06-11 (2).png
    66,7 KB · Görüntüleme: 124
"Masaüstü Pencere Yöneticisi" benim bilgisayarımda da gereğinden fazla RAM kullanıyordu ve durdukça kullanım miktarı artıyordu, biraz araştırdım ve GPU sürücülerinden kaynaklı olabileceğini öğrendim. Sürücüleri kontrol ettikten sonra sorun düzeldi.

Ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi, eğer hâlihazırda güncelse yeniden kurmayı deneyin. Yine çözülmezse Intel grafik sürücünüzün daha eski bir versiyonunu kullanmayı deneyin. Muhtemelen oradaki 946 MB RAM kullanımı 50 MB seviyelerine inecektir ama yine de arkada açık çok fazla program var. Her zaman kullanmadığınız uygulamaların otomatik başlatmasını kapatmanız da işinize yarayacaktır.

Harici ekran kartınız olabilir, onun dışında normal bir oran, benim bilgisayarımda da durum aynı şekilde ve Discord gibi birkaç uygulama çalışıyor gördüğüm, kötü bir durum olduğunu sanmıyorum.

Hocam masaüstü pencere yöneticisi bende 12 MB harcıyor, arkadaşta 1 GB harcıyor. Bence anormal bir durum.

Şu konuda dediklerine göre mesela oyun için RAM lazım olduğunda RAM boşaltılıp oyuna veriyormuş Windows. Bir oyun ya da RAM tüketen bir program açıp bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Memreduct diye bir uygulama var
Bu programın sisteme bir zararı var mı? İlk defa Windows 10'un bu kadar az RAM harcadığını görüyorum bilgisayarımda.

"Masaüstü Pencere Yöneticisi" benim bilgisayarımda da gereğinden fazla RAM kullanıyordu ve durdukça kullanım miktarı artıyordu, biraz araştırdım ve GPU sürücülerinden kaynaklı olabileceğini öğrendim. Sürücüleri kontrol ettikten sonra sorun düzeldi.

Ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi, eğer hâlihazırda güncelse yeniden kurmayı deneyin. Yine çözülmezse Intel grafik sürücünüzün daha eski bir versiyonunu kullanmayı deneyin. Muhtemelen oradaki 946 MB RAM kullanımı 50 MB seviyelerine inecektir ama yine de arkada açık çok fazla program var. Her zaman kullanmadığınız uygulamaların otomatik başlatmasını kapatmanız da işinize yarayacaktır.

Sizin dediğiniz gibi yapıp GPU sürücüsünü güncelledim ve RAM kullanımı %26'ya kadar düştü. Herkese yardımı için teşekkürler

Dosya Ekleri

• 2021-06-11 (3).png
    2021-06-11 (3).png
    123,4 KB · Görüntüleme: 40
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00