Windows 10 "Bu anahtar Windows sürücüsüyle çalışmıyor" sorunu

dirichlet

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar.

Laptopum Toshiba L850-1LH ve içinde Windows 8 ile yüklü aldım. Daha sonra Windows 8.1'e güncelledim.

Başlıkta bahsettiğim gibi Windows 10 kurulumunu Recep Baltaş ve Ali Güngör beyin yaptığı şekilde yapmaya çalıştım;

• Windows 10 kurulum iso dosyasını oluşturup rufus ile Recep beyin söylediği şekilde kurulum USB'si oluşturdum.
  • Kurulum USB'sinden setup dosyasını çalıştırdım.
  • Buraya kadar her şey normal seyrinde gitti. Recep beyin anlatımında bilgisayarı Windows 8.1 olmasına rağmen güncelleme de Windows ürün anahtarını sormadı ama ben güncelleme yaparken sordu. Windows ürün anahtarı bulma yazılımlarından kendi ürün anahtarımı yazınca "Bu anahtar Windows sürücüsüyle çalışmıyor" uyarısı aldım.

Bunun çözümü nedir?
Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

Not: Bilgisayarıma çay dökülmesinden dolayı servise göndermiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 ürün anahtarını Windows 10'a giremezsiniz. Setup.exe'yi Windows 8.1 üzerinden çalıştırıp yükseltme yaparken lisans numarası sormaması gerekiyor. Ayrıca Windows 10 kurulum isosu Windows 8.1 sürümünüzün üst versiyonu olmalı. Windows 8.1 Pro için Windows 10 Pro isosu gerekiyor. Windows 10'a yükseltip aktivasyon yaptıktan sonra ürün anahtarınız olmayacak, lisans donanımla eşleşecek.

Iso dosyasıyla da yükseltme yapabilirsiniz. İndirdiğiniz iso sürümü kullandığınız Windows 8.1 sürümünün üst versiyonu olmalı. Örneğin Windows 8.1 Pro 64 bit Türkçe kullanıyorsanız Windows 10 Pro 64 bit Türkçe isosu olmalı. Daha sonra iso dosya içeriğini açıp setup.exe'yi çalıştırmanız gerekli. Eğer 3 seçenekten bütün program ve ayarlarınızı koruyan ilk seçenek seçilemiyorsa yanlış bir şey yapıyorsunuz demektir. Çıktıysa bu seçeneği seçip başarılı bir şekilde yükseltme yapabilirsiniz. Yoksa temiz kurulum yapmış gibi olursunuz bilgisayarınız yükseltilmez ve aktivasyon başarısız olur.
Şimdi sizin yapmanız gereken eski işletim sisteminize dönüp bahsettiğim gibi yükseltme yapmak. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümünden eski işletim sisteminize dönebilirsiniz. Öyle bir seçenek yoksa tekrar Window 8.1 kurup aktivasyon yapıp doğru bir şekilde yükseltme yapmanız gerekiyor.

Yükseltme yaptıktan sonra tekrar iso dosyası indirmeye gerek yok. Ayarlardan kurtarma bölümüne gelip bilgisayarı sıfırla seçeneğiyle temiz kurulum yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı