Windows 10 büyük güncellemeler Update ile gelmiyor

kasei.

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Merhaba, HP marka bilgisayarımı bu yıl ilk defa servise gönderdim ve teknik servis hard diskine zarar verip yolladığı için sonradan tekrar göndermek zorunda kaldım. Bu defa hard disk değişimi yapıldı ve bilgisayar sorunsuz çalıştı ancak 20H2 gibi güncellemeler hiç gelmedi. (Windows Update kısmından kontrol ettim.) Acaba hard disk değişiminin bununla bir ilgisi var mı? 2004 sürümü ile kaldı ve Windows çubuğu bilgisayarı açtığımda donuyor diye servisle iletişime geçtim ancak 21H1 yüklememi söylediler. Yaklaşık 5-6 saattir yüklenmesi için bekliyorum. İlk olarak 1 saat içinde %99 oldu ve yeniden %1'den başladı. Ve hala %99 ama bu tür guncellemelerin Windows Update ile gelmesi gerekmiyor mu? Detaylı bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler.

Yükseltme yapmak yerine direkt temiz kurulum yapsanız daha iyi olabilir. Bu tür sorunlarla uğraşmak zorunda da kalmazsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yükseltme yapmak yerine direkt temiz kurulum yapsanız daha iyi olabilir. Bu tür sorunlarla uğraşmak zorunda da kalmazsınız.

Daha önce birçok defa fabrika ayarlarına sıfırladım ancak bu hem internet yönünden hem de zaman yönünden beni zorlamaya başladı. Teslim etmem gereken işler çok fazla ve format atmak veya fabrika ayarlarına sıfırlamak, program kurulumu ve veri yedeklemesi için harcaya bileceğim çok fazla boş zamanım yok... Cihazım garanti kapsamında ancak gönderirsem bir ay bana gelmeyeceği ve bir ay boş geçirebileceğim zamanım olmadığı için servise gönderemiyorum. Şu anda indirmeyi yeniden başlattım ve daha önce görünmeyen "adım 1/3" yazısı görünmeye başladı. Son adımda şu anda, düzelmezse mecburen servise yollamak zorunda kalacağım sanırım... Ancak donanımsal bir sorun yoktur. Yazılımsal olarak neyin Windows çubuğunu etkilediğini de bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal olarak neyin Windows çubuğunu etkilediğini de bulamadım.

Sürücüler bile etkileyebilir veya herhangi bir program. Bu nedenle USB üzerinden temiz bir kurulum yaparak bu sorun devam ediyor mu test edebilirsiniz. Temiz kurulmuş bir Windows'ta bile bu oluyorsa USB veya ISO bile buna etki edebiliyor, illa donanımsal düşünmemek lazım.

Sürücüler bile etkileyebilir veya herhangi bir program. Bu nedenle USB üzerinden temiz bir kurulum yaparak bu sorun devam ediyor mu test edebilirsiniz. Temiz kurulmuş bir Windows'ta bile bu oluyorsa USB veya ISO bile buna etki edebiliyor, illa donanımsal düşünmemek lazım.

Temiz kurulumu tek başıma yapmaya korkuyorum çünkü bir şey olursa uzatılmış garantim yazılımsal sorunları içermediği için çok fazla masraf çıkacak... Ve öğrenci olarak bunu kaşılayamam. Bu sebeple sadece fabrika ayarlarına sıfırladım, bir hafta sonra tekrar aynı sorun ilk defa bugün oldu. Sebebini bilmiyorum...

Windows 11 için yükseltme bildirimi almaya başladığıktan sonra Windows çubuğu sorunu başladı, daha öncesinde hiç olmamıştı. Ancak aynı süre içerisinde okul için illustrasyon programını cracklı indirdim. Şu anda bilgisayarımda hiçbir cracklı program yoktur. Ama sadece Windows çubuğumda olan bu problem var. Onun dışında bilgisayarda sorun var gibi görünmüyor...
Sadece ilk açıldığı zaman ve bazen bu sorun ile karşılaşıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı