Windows 10 C sürücüsünde sürekli "uklog.dat" dosyası oluşuyor

bordo mavi reis

Centipat
Merhabalar, benim bilgisayarım bir dizüstü bilgisayar. Bilgisayarımın sisteminin yüklü olduğu C: klasöründe bir dosya sıkıntısı oluştu. Bu dosyanın ismi uklog.dat. Bu dosyayı kalıcı olarak silmeme rağmen tekrar oluşuyor ve sürekli olarak da dosya boyutu artıp duruyor. Bilgisayarda bundan dolayı birkaç sıkıntı daha oluştu. Bu sıkıntılardan birisi ekranımın ışığının sürekli olarak gidip gelmesi. Diğeri ise sürekli olarak sistemim donuyor ve yavaşlıyor olması. Bu nedenle sürekli olarak her yarım saatte bir bilgisayarı yeniden başlatmam gerekebiliyor. Bilgisayarımı hem dosyaları saklayarak hem de dosyalarımı komple diski boşaltacak şekilde seçerek sıfırlama işlemini birkaç defa uyguladım fakat her seferinde bu dosya Windows'un kurulu olduğu C: klasöre tekrardan yükleniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aynı sorun bende de var bir çok kez aradım ama çözümüne bende rastlamadım gerçekten en ufak bir yorum bulursan veya başka biri çözümünü yazarsa sevinirim "umarım düzelir"
Kankam sorunu çözdüm kendi oluşturduğum konuda paylaştım:

Son düzenleme:
bu çözüm işe yaramıyor ve sorun bende de var ne yapacağım

Sanırım çözümü sen yanlış anladın.("çözüm(1)" okumadan önce "çözüm(2)"oku)
-
-
Çözüm(1):
Tavsiyem çeviri kullanman çünkü DDU ekranında İngilizce tabirleri anlamıyorsunuz bazen (genel) önüne gelen ekranda "Windows'un yeni sürücü yüklemesini engelle" tarzında bir yazı olacaktır bu yazıya tik atın aynı işlemleri gerçekleştirin.
-
-
Çözüm(2):
Eğer çok oyun oynuyorsanız bunları hızlıca ve uklog. Datı bir kere sildikten sonra yapın ki fazla alan harcamasın || "Uklog.dat" ı seçin> "özellikler"i tıklayın > "salt okunur"u seçin > "uygula"ya basın||.
Artık dosya büyümeyi durdurucak ve tek sorununuz ekran kararması olacaktır.
Ekleme;
Bunuda ekran yenileme hızını değiştirerek halledebilrsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…