Çözüldü Windows 10 Çeşitli Mavi Ekran Hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibrahim abi

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Digital Artist
İki üç aylık bir toplama bilgisayarım var. Özelliklerini ve minidump dosyalarını aşağıya ekleyeceğim. Topladığım günden beri sürekli mavi ekran alıyorum. Oyunun ortasında, işimin ortasında, bazen hiçbir şey yapmamama rağmen mavi ekran alıyorum. Bunların hata kodlarını da yazacağım aşağıya.

• RAM'lerimi kontrol ettim, problem yok görünüyor.
  • Ekran kartı sürücüm güncel.
  • İşletim sistemi güncel.
  • BIOS güncel.

Aldığım hata kodlarından bazıları:
  • DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • APC INDEX MISMATCH
  • PAGE FAULT IN NONPAGED AREA
Sistem:
  • Windows 10 Pro
  • MSI B350m Mortar Arctic
  • AMD Ryzen 7 1700
  • Asus Nvidia GTX 1060 O6G
  • Kingston DDR4 HyperX Savage 2*8 16 GB 2400MHz
  • WD 240 GB
  • WD 1TB HDD
  • VGA çıkışlı monitörü HDMI çeviriciyle ekran kartına bağladım.
Minidump dosyalarını da yükledim: md.rar İlgilenip cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baktım. Genel olarak ntoskrnl.exe'den gözüküyor. Bu durumda şimdilik tüm sürücülerinizi güncelleyin. DDU ile sürücüleri silip en güncelini kurun. O.C. varsa kaldırın. Sisteminizi tam olarak yazın ve memtest yapın. Ayrıca Windows'u nereden aldınız? Sonuçları söylersiniz.

Nvidia GPU sürücüsünü DDU ile sil ve güncel sürücüyü manuel indir ve yükle.
Ekran kartı için ek yazılım yüklü görünüyor. Bunu kaldır. Deomontools kaldır veya günceli yükle.
Logitech araçlarını kaldır. Realtek sürücünü güncelle. MSI araçlarını kaldır. İşlemci ile ilgili bir yazılım yüklemişsin. Onu kaldır. OC varsa iptal et. BIOS güncellemesi yap.
http://download.msi.com/bos_exe/mb/7A37vA7.zip

@claus @Nazım Paşa Teşekkürler. Dediklerinizi yaptım. Önce DDU ile ekran kartı sürücümü kaldırıp tekrardan manuel güncelini kurdum. BIOS'u daha yakın tarihte güncellemiştim ama tekrar en güncelini indirip güncelleme yaptım şimdi. Nvidia ara uygulamasını sildim. MSI ve AMD ara uygulamalarını sildim. Varsayılan olarak OC açık halde geliyor heralde cihazlar. BIOS'tan OC seçeneklerini iptal ettim. Daemon tools şimdilik kaldırdım.
Realtek sürücüsünü anlamadım. Sürücünün bir isimi olması gerekmiyor mu? Nereden öğrenebilirim ?
Bir kaç gün izleyeceğim bilgisayarı. Olumlu veya olumsuz durumu yazacağım buraya ki benzer problem yaşayanlar da faydalansın cevabınızdan.

@claus Tekrar meraba.
Dediklerinizin hepsini eksiksiz hatasız yaptım. Az önce Memory Management diye bir mavi ekran aldım. İşimle ilgili program kullanırken ilk seferde programda hata verdi. Bir daha açtım ve bu sefer mavi ekran verdi. Minidump dosyasının linki aşağıda.
Az önce fark ettim de acaba diyorum RAM'lerin frekansıyla BIOS'ta belirtilmiş RAM frekansı farklı mı diye düşündüm. RAM'ler 2400 MHZ. Anakart OC'siz 2400 destekliyorum diyor. Ama BIOS'ta frekans otomatik 2133 MHZ olarak ayarlanmış. Onu 2400 yaptım. Doğru mu yapmışım? Görünürde başka eksiğim var mı acaba?
minidump.rar

Memory management ilginç bir hata, hiç olmadık yerde patlak veriyor. Dizüstümde PowerISO'dan flaş belleğe birşey yazmaya çalıştığım zaman alıyorum o hatayı ben nedense. Daha düşük özellikli ama Windows 7 yüklü masaüstünde hiçbir sorun olmuyor.

Normalde bi' iki günde bir mavi ekran verirdi bilgisayar. Uzun zamandır mavi ekran görmüyorum. Hakikaten şimdi aldığı parayı haketmeye başladı bilgisayar. Yarcımcı olanlara teşekkür ederim.
@claus @Nazım Paşa

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı