Windows 10 çöküp duruyor

Makaleler
2
2 ay önce 6900XT ekran kartına geçtim ve o günden beri Windows çöküyor. Yani 1 oyunu yaklaşık 10 defa falan indirdim o derece çok çöküyor, haftalık formatlıyorum desem yeridir. Windows çökmesi dediğimde şu şekilde. PC'yi kapatıyorum tekrardan açarken Windows gelmiyor ve ekran siyahta kalıyor ama BIOS'a girebiliyorum. Her seferinde PC'yi formatlayıp tekrar driver falan kurmakla uğraşıyorum.

Mavi ekran ya da kasa gücü kesmesi yok. Genel olarak oyundayken oyun donuyor, hiçbir şekilde Alt Tab veya Win Tab veya CTRL alt del çalışmıyor. Öyle olunca da PC'yi tuştan kapatıyorum. Bu sefer de anakart logosundan itibaren gelmiyor siyah ekranda kalıyor.
Kesin bir şey söylemek zor ama bence donanımsal bir sorun var. Ekran kartını aldıktan sonra böyle olmaya başladıysa, farklı bir ekran kartı takıp deneyin veya bir bilgisayarcıda kartı test ettirin.

Kesin bir şey söylemek zor ama bence donanımsal bir sorun var. Ekran kartını aldıktan sonra böyle olmaya başladıysa, farklı bir ekran kartı takıp deneyin veya bir bilgisayarcıda kartı test ettirin.

Hocam başka kartım yok ayrıyeten bulunduğum ilçede o derece donanıma sahip bilgisayarcı olacağını da sanmıyorum. Yani çok sorun etmiyor benim için, 2 3 tane oyun indiriyorum işim bitiyor riske atmak istemiyorum. Zaten yaz sonuna doğru 4080 geçme hedefim var nasip olursa. 5800x3D ve 4080 alma planım var.

Kart hangi marka?

XFX merc.

Ayrıyeten bir sorum daha var. Bir ihtimal PSU'dan olabilir mi? Tam emin olmamakla beraber, ekran kartını aldıktan 1hafta sonra PSU'da değişmiştim.

Ekran kartı BIOS güncelleme rehberi burada bir bakın.

Ekran kartı BIOS güncelleme rehberi burada bir bakın.

Teşekkür ederim hemen yapayım.
Benim kartım da XFX merc fakat Black mı ultramı bilmiyorum fark eder mi?
Veya model fark etmeksizin mi indirmeliyim.

Dosya Ekleri

• 1683932516748.png
    1683932516748.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 23
Firmanın destek sayfasına bir bakın hocam. Şimdi ben farketmez derim ama yanlış söylemiş olurum. Bu gibi durumlarda firmanın destek sayfaları ve yardımcı yazılımlarına başvurmak lazım.

Firmanın destek sayfasına bir bakın hocam. Şimdi ben fark etmez derim ama yanlış söylemiş olurum. Bu gibi durumlarda firmanın destek sayfaları ve yardımcı yazılımlarına başvurmak lazım.

Hocam yapmadan evvel bir BIOS'a bakayım belki günceldir dedim(2.el aldım) aynısı yazıyor.

Dosya Ekleri

• 1683933000401.png
    1683933000401.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 31
  • 1683933039513.png
    1683933039513.png
    229,2 KB · Görüntüleme: 32
Bu durumlarda her zaman dahili grafik desteği olan sistemi tercih etmişimdir. Yedek bir ekran kartı veya dahili bir grafik birimi olsaydı olaya çok farklı yaklaşırdık. Ben bu işlerden pek anlamam ama sadece yaşadığım olaylardan ve duyduğum çözümlerden yola çıkarım.

Şu aşamada keşke elimden fazlası gelseydi ama ne PSU suçlu diyebilirim veya nede GPU.
Destek çıkacak ek seçenekler olmadan şudur diyemem. Umarım sorun masrafsız ve zahmetsiz çözülür ama 2. el alınca maalesef öyle olmayacak gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı