Windows 10 çözünürlük değişmesi

• Konuyu başlatan Wien
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.537

Wien

Hectopat
Daha fazla  
11.01.2018
Öncelikle belirtmeliyim ki APU sistem kullancısıyım. (Bir alakası var mı bilmiyorum.)
Az önce ''Overwatch'' adlı oyuna giriş yapmak istedim, oyun bir türlü açılmadığı için bilgisayarı yeniden başlattım, fakat bu olaydan sonra bilgisayarımın çözünürlüğü değişmiş ve bununla birlikte 1920x1080 çözünürlük seçeneği ortadan kalkmış.
Düzeltmeye çalışıp, başarısız olduktan sonra internette ufak bir araştırma yaptım fakat bir çözüme ulaşamadım.
Elbette benzer problemler vardı fakat benim için işe yaramadı diyebilirim.
(Genel olarak ekran kartı güncellemesi veya temiz kurulum önerileri vardı.)
Ek olarak belirtmeliyim ki 2 gün önce temiz kurulum yaptım. (BIOS ve ekran kartıda güncel durumda.)

Sizlerden öğrenmek istediğim bu problemi nasıl çözebilirim veya ne ile alakalı olduğunu nasıl bulabilirim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler...

30.01.2018
Konuyu açtığım tarihte yaşadığım problem bir sonraki bilgisayar açılışında kendiliğinden çözülmüştü.
Fakat bugün gene aynı sorunla karşı karşıyayım.
Çözünürlük 1600x1200'e ayarlanmış şekilde ve 1920x1080 seçeneği ortada yok.

Probleme ne sebep oluyor tam emin değilim fakat tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum ve kullanırken sık sık bilgisayarım kendiliğinden kapanıp açılıyor.
Gene bir kapanıp açılma sonrası çözünürlük bu hale geldi, kapanıp açılmasını pek dert etmiyorum fakat bu çözünürlüğün değişmesi sinir bozucu olmaya başladı.
Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Şu Casper ürünlerini artık almayın. Monitör kaynaklı gibi duruyor. Malesef de monitörün güncel sürücüsü, daha doğrusu sürücüsü yok.

Ekran kartı modeliniz tam nedir peki ? Onun ayarlarından değiştirilebilir.

A10-7870K APU sistem kullanıyorum ama ekran kartı ve BIOS güncel durumda.
Bu arada VGA kullanıyorum, sorun kablo kaynaklı olabilir mi ?

Ekran kartı panelinden çözünürlüğü manuel olarak ayarlamayı denedim ama pek bir şey değiştiğini söyleyemem, görüntü kalitesi çok düşük halen.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı