Çözüldü Windows 10 CompareExchange128 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Perforator

Decapat
Daha fazla  
Orijinal Windows 10 kurulumu yapmaya çalışıyorum ama parametre hatası alıyorum ve kuramıyorum.
Windows 10 kuramıyorum, kurabileceğimi bilsem Windows 11 deneyeceğim.

Sistemim:
  • PSU: 550W Plus 80+
  • Anakart: Gigabyte GA X48 DS4
  • CPU: Core 2 Duo E8600 3.33 GHz
  • RAM: 4X 2 GB DDR 1066 MHz (ben otomatikman 800 MHz kullanıyorum, toplam 8 GB)
  • HDD: 500 GB
  • GPU: GT 1030

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konu başından beri dediğiniz Partition table hatasını göremedim ama onun çözümünü yazdım yukarıda.

CompareExchange128 hatasının sebepleri:​

• CPU, CMPXCHG16b Talimatını desteklemiyor– Bu, işlemcinizin Windows 10 64-bit Kurulumu için gerekli olan CMPXCHG16b Talimatına sahip olmaması nedeniyle oluşan CompareExchange128 hatasının en önde gelen nedenidir.
  • Eski BIOS – 64-bit CPU / İşlemciniz CMPXCHG16b Talimatını desteklese bile CompareExchange128 hatası oluşabilir. Bunun nedeni, İşlemcinizdeki bazı talimatları algılayamayan anakartınızdaki BIOS'un eski sürüm olmasıdır.
BIOS güncellemesi varsa yapın.
Bu komut diskteki her şeyi siler. Windows 7 varsa onu da siler :)

Ehehehe işte o yüzden sormuştum. Ben önce başka bir HDD de deneyeceğim sonra bakacağım artık bir çaresine 😉🤣

Bir öyle bir durum ki o programı kullanana kadar MS-DOS'tan HDD formatlar kurtulurdum 🤣

Hmm okey ama ben başka HDD denedim yine olmadı
Ben bir şey görmüştüm acaba Core 2 Duo işelmci deği kesilmiş olabilir mi Windows'un sitesinde görmüştüm Windows 10 işlemci desteği Core 2 Duo N/A 🤣 Siz görmediniz mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220211-130604_Chrome.jpg
    Screenshot_20220211-130604_Chrome.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 40
O işlemciye Windows 10 kuran var.

Hmm ben sadece bir bakim dedim onu buldum.

GPT mi yoksa MBR mi kurmaya çalışıyorsunuz?

Ona hiç dikkat etmedim HDD'nin GPT Mİ yoksa MBR mi olduğuna bakmam gerekiyor yani hmm.

Olabilir lakin bu durumda gelmesi gereken hata disk hatası değil. Hatanın halen daha bir fotosunu atmadınız.

Tamam en güzeli ben bir içerikli fotoğraf oluşturup size yollayayım Recep bey ama pazar günü yapabilirim.

Bilgisayar eski ise MBR kurun.

Eski stemimi yazdım en üstre bir bakarsanız sevinirim.

Olabilir lakin bu durumda gelmesi gereken hata disk hatası değil. Hatanın halen daha bir fotosunu atmadınız.

Unerwarteten fehler bei der Windows installation. Fehlercode: 0x800700f - 0x40003.
Almanca sistem çevirilerimden buldum bire bir hata bu pazar günü resim atacağım.

Eski stemimi yazdım en üstre bir bakarsanız sevinirim

Unerwarteten fehler bei der Windows installation. Fehlercode: 0x800700f - 0x40003

Almanca sistem çevirilerimden buldum bire bir hata bu pazar günü resim atacağım

Bu windowa 7 çalışırken kurmaya çalıştığım zamanki yazı.
Bu da F12 ile bootdan USB HDD olarak başlattığım flash bellekten kurmaya çalıştığımdaki hata Invalid Patition Tablle.

Yolladım.
Bu kurulumda internetten idirdiğim Windows 10 bunda da bu hatayı veriyot :(

Dosya Ekleri

• Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    195,2 KB · Görüntüleme: 44
  • 2.jpg
    2.jpg
    227,6 KB · Görüntüleme: 38
  • 3.jpg
    3.jpg
    225,1 KB · Görüntüleme: 23