Windows 10 Creators Update Güncellenmeme Sorunu

fthkrgz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

2 gün önce bilgisayarıma güncelleme geldi, güncellemeyi yapmaya çalıştım fakat ard arda başarısız oldu. Sonradan öğrendim ki windows 10'un son önemli güncellemesiymiş.

Ben güncellemeyi otomatik olarak yapamayınca microsoftun sitesinden indirdiğim eklenti ile yüklemeye çalıştım. Programda indirme işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar restart atıyor, güncelleştirmeler üzerinde çalışıyor diye bir ekran geliyor. Bu şekilde yükleme devam ediyor, yaklaşık %30'a geldiği zaman bilgisayar yeniden başlıyor. Bu süreçten sonra aynı güncelleme ekranı geliyor. %32-33 den bilgisayar yeniden başlıyor ve önceki windows sürümünü geri yüklüyor.

2 şekilde de (update - microsoft un sitesinden) update olmuyor. Bu süre zarfında şehir değiştirdim (İstanbul-İzmir) toplam 10 kez felan denedim hepsinde aynı sonuç.

Yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim. Fotoğrafları var bir ara yükleyebilirim.

Teşekkürler.

Komut İstemcisi'ni yönetici olarak çalıştırıp şu iki komutu verin:
1. chkdsk /f X: (X yerine Windows'un yüklü olduğu sürücü harfini yazın)
2. sfc /scannow
Eğer sistemsel bir sorun varsa bu komutlarla düzeltebilirsiniz.

Hocam merhaba,

Bilgisayarı her açtığımda diski kontrol eden bir dos komutları yazdım. Her açılışta kontrol ediyorum ama tekrar denerim. Teşekkürler.

Aynı sorunu bende yaşıyorum %30 dan sonraki güncelleme kısmında hata verip eski sürüme alıyor :/
acaba güncellemeyi uptdate üzerinden yapmadığımız için mi böyle bir sorun oluyor

Aynı sıkıntı bende de var %32 ye gelince önceki sürüm geri yükleniyor yazısı çıkıyor ekranda ve güncelleme iptal oluyor. Çözüm önerisi olan yada aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar yazarsa aydınlanırız.

Ben dün Yükseltme Yardımcısı ile sürüm 1703'e yükseltme yaptım. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım. Ama temiz kurulum daha sağlıklı olacaktır.
115063.jpg

%32 de donma problemi bende de var. Kapatıp yeniden başlattığımda eski sürüme geri yüklüyor.Bir türlü çözüm bulamadım. diskim ssd olduğundan 23gb boş olan var bununla ilgili olabilir mi acaba ?

3. parti antivirüs programı kullanıyorsanız kaldırın. Mouse vb. aygıtların USB aparatlarını çıkarın. Bütün sürücülerinizin güncel olduğuna emin olun. Ben de aynı sorunu yaşıyordum, bu adımları uygulayınca yükledim sorunsuz.

Aynı şekilde benimki de öyle maalesef. %33'e gelince takılıyor ve mavi ekran veriyor sonra yeniden başlatmam gerekiyor ve eski sürüme dönüyor. 4 kez denedim sonuç aynı. Ayırca ilk başta Windows Update üzerinden denedim sonra 3 kez Güncelleştirme Yardımcısı ile denedim sonuç aynı yani. Birileri çözümü bulsa çok mutlu olurdum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı