Çözüldü Windows 10 Creators update sonrası FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Denizari

Kilopat
Daha fazla  
Maalesef Windows 10 ve son Creators Update'i de büyük bir hayal kırıklığı olmaya devam ediyor benim için. Daha önce bu Update'in sonradan sisteme güncelleme uzerinden kurulmasıyla birlikte sisteme bir yığın sorun çıkardığından ve en temiz yöntem olarak Update sonrası sistemi sıfırlamak gerektiğinden veya da temiz ISO indirerek yüklemek gerektiğinden bahsetmiştim. Fakat bu şekil de temiz kurulum yapsanız dahi, o ciddi takılma ve kilitlenme gibi sorunlar ortadan kalksa da, bu kez de diğer sıkıcı sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.

Şöyle ki; Windows gerçekten kararsız bir hal alıyor. Bunu gerçekten tanımlayamıyorum çünkü çok garip davranmaya başlıyor. Windows'un açılış ve kapanış hızları çok ufak farklarla daha iyi gibi ama programların başlangıç ve işlem hızları çok hantallaşıyor. Ayrıca aynı şekilde Windows hızlı açılıyor ama açıldıktan sonraki işlemler hantallaşıyor. Üstelik bence en önemlisi de, Windows Telemetry ve arka kapıları konusunda çok daha saldırgan bir hal almış durumda. Siz ne yaparsanız yapın hizmetler bölümünde tekrar aktif olup, çalışmaya devam ediyorlar! Ayrıca bir sonraki, diyelim Flash güncellemesinde bile sizin yaptığınız bütün Telemetry ayarlarını sıfırlıyorlar! Bir diğer konu ise şu Oyun Modu... Hiç bir işe yaramadığı ve hatta bazı oyunlarda FPS yükseltmek yerine tam terai düşürüyor olduğu da bu gün teknoloji forum ve sitelerine düşmüş durumda ne yazık ki.

Lafın özü, bunlar tamamen benim deneyimlerim ve benim kişisel görüşlerim. Ben kendi adıma Windows 8.1'e geri dönüş yapıp, bir sonraki asıl büyük güncellemeye kadar da Windows 10'a geri dönmeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltme ile geçtim ancak hiçbir sorun yaşamadım. HDTune programıyla diskinizin durumunu öğrenebilir miyim?
Evet, mesajınızdan sonra bir kontrol edeyim, iyi fikir diye düşünmüştüm fakat gerek kalmadı. Zira Win8.1'i kurdum ve sorunsuz, gayet stabil çalışıyor. Performans artışı bariz kısaca. Örneğin Youcam, Camtasia, Photoshop üçlüsü de eski performansına kavuştu.

Bende geçtim bu creator uptadeye . Oyunlarda bariz şekilde performans kaybı, fps drop yaşıyorum. Kısa zamanda düzeltirler diye umuyor.

Bende geçtim bu creator uptadeye . Oyunlarda bariz şekilde performans kaybı, fps drop yaşıyorum. Kısa zamanda düzeltirler diye umuyor.
Evet, aynı sorunu yaşadım. Bunun yanında programlarda da inanılmaz bir hantallık oluşmuştu. Açıkçası şu anda Windows 8.1 uçuyor dersem yeri. Ayrıca arkaplan da gereksiz çalışıp, Ram ve CPU sömüren hiç bir uygulama da yok. Düzeltir ama umarım bir sonraki büyük Update'ye kadar bekletmez.

Bende ilk yükseltmede sorun yaşadım , sonra sıfırdan kurulum yaptım , şimdi sorun yok oyuna girdikten sonra bu oyun için oyun modunu aktifleştir seçeneğini açınca FPS en az 10 değer kadar arttı, benchmark testinde 1-2 fps değiştiğini ölçüyor forum sitelerinde artmadığı belirtiyor , ama oyun oynarken Fps nin 20 lere düştüğü yerlerde oyun modunda 30 fps nin altına düştüğünü görmedim , windows a gelmiş en harika güncelleme windows 10 a devam edin.

Bu oyun modu nasıl aktifleştirilir.

Bu oyun modu nasıl aktifleştirilir.

Önce oyunu açıyorsunuz, daha sonra masaüstüne gelip win+G tuşuna basınca oyun modu ekrana geliyor ayarlara girip bu oyun için oyun modunu kullan seçeneğini işaretliyorsunuz sonra oyuna dönüp devam.

Win+g oyun içinde de çalışıyordu, neden masaüstü ne geri geliyoruz. Yanlışmı hatırlıyorum.

Gta 5 oynuyordu yeğenim, win+g yaptığımda hiç birşey olmuyor.

Oyun ekranı kapattığında win+g yapınca ben de de çıkmadı oyunu kapatmadan masüstüne geldim oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…