Çözüldü Windows 10 Creators update sonrası FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda bahsediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'un 1703 sürümünde bazı hatalar mevcut. Microsoft'un hataları gidermeye yönelik güncelleştirmeleri beklemek gerekir. Hatta Technopat Sosyal'de konu var Windows 10 bölümünde.

Yavaşlık sorununu gidermek ve ilk gün ki gibi hızlandırmak için videodaki adımları takip edin.
Açıklama kısmını da okuyun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar win 10 creators güncellemesinden sonra bazı oyunlarda FPS düşüşü yaşan arkadaşlar için:
Oyununuzu sağ tıklayın> Özellikler> Uyumluluk Sekmesi> Tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırak> Tamam.

Bunu yaptığınızda sorununuz çözülebilir. Bende bu şekilde işe yaradı.

Maalesef Windows 10 ve son Creators Update'i de büyük bir hayal kırıklığı olmaya devam ediyor benim için. Daha önce bu Update'in sonradan sisteme güncelleme uzerinden kurulmasıyla birlikte sisteme bir yığın sorun çıkardığından ve en temiz yöntem olarak Update sonrası sistemi sıfırlamak gerektiğinden veya da temiz ISO indirerek yüklemek gerektiğinden bahsetmiştim. Fakat bu şekil de temiz kurulum yapsanız dahi, o ciddi takılma ve kilitlenme gibi sorunlar ortadan kalksa da, bu kez de diğer sıkıcı sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.

Şöyle ki; Windows gerçekten kararsız bir hal alıyor. Bunu gerçekten tanımlayamıyorum çünkü çok garip davranmaya başlıyor. Windows'un açılış ve kapanış hızları çok ufak farklarla daha iyi gibi ama programların başlangıç ve işlem hızları çok hantallaşıyor. Ayrıca aynı şekilde Windows hızlı açılıyor ama açıldıktan sonraki işlemler hantallaşıyor. Üstelik bence en önemlisi de, Windows Telemetry ve arka kapıları konusunda çok daha saldırgan bir hal almış durumda. Siz ne yaparsanız yapın hizmetler bölümünde tekrar aktif olup, çalışmaya devam ediyorlar! Ayrıca bir sonraki, diyelim Flash güncellemesinde bile sizin yaptığınız bütün Telemetry ayarlarını sıfırlıyorlar! Bir diğer konu ise şu Oyun Modu... Hiç bir işe yaramadığı ve hatta bazı oyunlarda FPS yükseltmek yerine tam terai düşürüyor olduğu da bu gün teknoloji forum ve sitelerine düşmüş durumda ne yazık ki.

Lafın özü, bunlar tamamen benim deneyimlerim ve benim kişisel görüşlerim. Ben kendi adıma Windows 8.1'e geri dönüş yapıp, bir sonraki asıl büyük güncellemeye kadar da Windows 10'a geri dönmeyeceğim.

Ya ben de Windows updat'le geçtim çok sıkıntıları var ve performans düşüklüğü şöz konusu. Örneğin GTA 5 açılmıyordu ama sıfır kurulum yaptığımda biraz daha hızlı gibi duruyor. Hiç olmassa GTA 5 açılıyordu :D Ama ben 1607'de kalmayı tercih ediyorum. Daha stabil sana tavsiye ederim. Windows 8.1'den windows 10 1607'ye dön bence.

Arkadaşlar win 10 creators güncellemesinden sonra bazı oyunlarda FPS düşüşü yaşan arkadaşlar için:
Oyununuzu sağ tıklayın> Özellikler> Uyumluluk Sekmesi> Tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırak> Tamam.

Bunu yaptığınızda sorununuz çözülebilir. Bende bu şekilde işe yaradı.
Hay sen çok yaşa! Format atmaya kadar gidiyordu iş, ama senin dediğini yaptım ve sorunum çözüldü. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı