Bilgisayarcıdan geldikten sonra da yaptı aynısını hocam. Az önce tekrar formatladım, hiçbir problem yok, klasik olarak 3-5 gün içinde çöker yine
AIDA64 indiriyorum. Bir noktayı atlıyorum diyerek tekrar tekrar okudum ama yine bakayım rehbere hocam.
Aiada64 dosyası. Umarım sorunlu bir site değildir.
Rehbere de baktım hocam ama sorun göremedim.(Keşke görseydim)
Birkaç gün dayanır dedim ama yine mavi ekran. Driverları Lenovo'nun siteden indirdim, güncellemeleri kapadım. Ekstra hiçbir işlem yapmadım, sadece Steam'den download açtım. İlk verdiği mavi ekran hatası değişti: Kernel data ınpage error. Sonrasında yine 1dk geçmeden PC kitleniyor ve critical process died hatası. İşe yarar bilgi midir bilmiyorum ama umarım yarar.
Bu parçadaki bağlantı kablolarının yer değiştirmiş olmasından dolayı bu hatanın olma ihtimali nedir?
Güncelleme atayım.
Eski HDD formatladım(deli gibi BadSector var onlarla ilgilenemedim), Download'la yükleniyorum. 2 defa mavi ekran verdi(birini göremedim gece açık bırakmıştım) ve ardından HDD görmedi tıpkı SSD'de olduğu gibi ama mavi ekran kodu farklı(Unexpected Store Exception) ve sonrasında bilgisayarı kapama tuşuyla kapatıp tekrar açınca sorunsuz çalışıyor (tabi BadSector vs'den dolayı ağır ve yavaş).
Duruma gelirsem, HDD'deki mavi ekranı BadSector'e bağlıyorum; SSD'deki mavi ekranı da fabrika çıkışı hasarlı olarak yorumluyorum. Yeni SSD alıp deneyeceğim ama bundan önce sizden fikir ve yorum almak istedim.
SSD değiştirip deneme sürecini tamamladım, emin olmak için biraz uzun tuttum açıkçası. Her ne kadar sıfır almış olsam da böyle saçma sapan bir hatası varmış. SSD değişince problem kalmadı. Aynı hatayı alıp minidump dosyası oluşmayan arkadaşlar için en azından fikir verir ver diye bırakıyorum bunu buraya.