Windows 10 critical process died mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

AzaziL23

Hectopat
Daha fazla  
Bu belayla aylardır uğraşıyorum sanırım. Buradaki ya da farklı sayfalardaki onlarca şeyi okudum ama yok.

Cihaz Lenovo Y50-70, ekran kartı-HDD gitti vs derken çözüm olarak anakart ve SSD takıldı(malum piyasalar). PC geldi 5 gün sorunsuz kullandım ama ardın mavi ekran, mavi ekranı yedikten sonra PC yeniden başlarken SSD görmüyor, IPv4 - IPv6 başlangıç seçenekleri çıkıyor, haliyle başlatamıyorum. Kapatıp açınca açılıyor ama 3-5 dk içinde tekrar mavi ekran(o 3-5DAKIKADA da PC kitleniyor işlem yaptırmıyor). Güvenli Mod'da da aynı problem. Minidump dosyasını almaya çalıştım her defasında ama kilitleniyor. Format atınca düzeliyor ama dediğim gibi yine 3-5 gün sonra durum aynı. Anakart tekrar değişti ama yine aynı durum. Kafayı sıyırdım artık :/

Mümkünse başka bir bilgisayardan USB belleğe bir Linux dağıtımı yazıp Live USB modunda başlatabilir misiniz? Dosyalara öyle ulaşıp gönderebilirsiniz.

Ulaşamam derseniz en azından hata aldığınız anın fotoğraflarını paylaşın, bir şeyler çıkartabilirsek çıkartalım ama mümkünse dosyaları paylaşın.

dün anakart değişip geldi pc ve 3-4 saatlik kullanım sonrası yine mavi ekranı alınca formatladım. fotografları bulayım hocam, linux live vs denemedim(kullanmadım) hiç, kasıntı bişi değilse çözerim oradan da paylaşırım hocam ama tekrar mavi ekran iin 4-5 gün geçmesi gerekecek.

Bu arada işe yarar bilgid midir bilmiyorum, lenovo y50-70 serisinin bi kaç modeli varmış. benimki i7 4710hq-gtx 860m li modeldi, ilk anakart değişimi bu modelle yapıldı yine. Şuan yapılan değişim i7 4720hq - gtx 960m li model. ama sonuçlar aynı

3-4 güne yerim diyordum mavi ekranı ama 1 günde yedim :/
hata sırası resimleri:
ilk ve son resimler önceki gönderideki ilk iki resim
20-30 snlik bi kaç defa şans verdi, ne normal açılışta ne de güvenli mod'da minidump klasörü yok.
20-30 snlik bi kaç defa şans verdi, ne normal açılışta ne de güvenli mod'da minidump klasörü yok.
sanırım hata algılama %100ü bulmadığından minidump dosyası oluşmuyormuş.

Son düzenleme:
Bilgisayarcıdan geldikten sonra da yaptı aynısını hocam. Az önce tekrar formatladım, hiçbir problem yok, klasik olarak 3-5 gün içinde çöker yine :( AIDA64 indiriyorum. Bir noktayı atlıyorum diyerek tekrar tekrar okudum ama yine bakayım rehbere hocam.
Aiada64 dosyası. Umarım sorunlu bir site değildir.

Rehbere de baktım hocam ama sorun göremedim.(Keşke görseydim)
Birkaç gün dayanır dedim ama yine mavi ekran. Driverları Lenovo'nun siteden indirdim, güncellemeleri kapadım. Ekstra hiçbir işlem yapmadım, sadece Steam'den download açtım. İlk verdiği mavi ekran hatası değişti: Kernel data ınpage error. Sonrasında yine 1dk geçmeden PC kitleniyor ve critical process died hatası. İşe yarar bilgi midir bilmiyorum ama umarım yarar.
Bu parçadaki bağlantı kablolarının yer değiştirmiş olmasından dolayı bu hatanın olma ihtimali nedir?
Güncelleme atayım.

Eski HDD formatladım(deli gibi BadSector var onlarla ilgilenemedim), Download'la yükleniyorum. 2 defa mavi ekran verdi(birini göremedim gece açık bırakmıştım) ve ardından HDD görmedi tıpkı SSD'de olduğu gibi ama mavi ekran kodu farklı(Unexpected Store Exception) ve sonrasında bilgisayarı kapama tuşuyla kapatıp tekrar açınca sorunsuz çalışıyor (tabi BadSector vs'den dolayı ağır ve yavaş).

Duruma gelirsem, HDD'deki mavi ekranı BadSector'e bağlıyorum; SSD'deki mavi ekranı da fabrika çıkışı hasarlı olarak yorumluyorum. Yeni SSD alıp deneyeceğim ama bundan önce sizden fikir ve yorum almak istedim.
SSD değiştirip deneme sürecini tamamladım, emin olmak için biraz uzun tuttum açıkçası. Her ne kadar sıfır almış olsam da böyle saçma sapan bir hatası varmış. SSD değişince problem kalmadı. Aynı hatayı alıp minidump dosyası oluşmayan arkadaşlar için en azından fikir verir ver diye bırakıyorum bunu buraya.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-12-08 at 13.18.21.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-08 at 13.18.21.jpeg
    151 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı