Windows 10 CRITICAL_PROCESS_DIED hatası

Ahmet514

Kilopat
Selamlar,
Bilgisayarım bugün ilk açılışta başlıktaki hatayı verdi sonra düzgün açıldı. Dün ise direkt kendini kapatmıştı sonra düzgün açılmıştı. Bugünün farkı Windows işlemlerinin aşırı yavaş çalışması. Yeni bir pencere açmaya çalıştığım zaman hiç tepki vermiyor çok sonra açılıyor, arama yapılmıyor. Lakin açılan pencerede normal bir şekilde işlem yapabiliyorum. Aynı şekilde 3. parti uygulamalar da sorunsuz (tarayıcı vs.).
Sistem SSD'de kurulu, SSD'nin hızında problem yok. HDD Sentinel ile de taradım sorunsuz çıktı. Ayrıca sistemi kuralı 1 hafta bile olmamıştır temiz kurulum yapmıştım.
Google Drive Minidump
Memtest yapmadım henüz, RAM'lerim iki farklı marka ama hız ve gecikme değerleri birbiriyle aynı. Sadece bellek miktarları farklı (4-8). Bu şekilde Temmuz'dan beri kullanıyorum hiç sıkıntı olmadı bugüne kadar.

• Zaten anakartın kendi sitesinden chipsetin son sürümünü yüklemiştim.
  • Aynı şekilde ekran kartını da yüklerken "Temiz kurulum yap" seçeneğini işaretlemiştim. Yine de DDU ile tekrardan deneyeyim.
  • Battleye launcher'i oyun kendisi zorunlu indiriyor (The Crew 2). Yani silsem tekrar yükletmez mi bana?
  • Ses sürücüsünü de aynı şekilde siteden kurdum ama Windows kendisi de indirmiş kendi mağazasından
  • Bakacağım
  • Sildim

• Zaten anakartın kendi sitesinden chipsetin son sürümünü yüklemiştim.
  • Aynı şekilde ekran kartını da yüklerken "Temiz kurulum yap" seçeneğini işaretlemiştim. Yine de DDU ile tekrardan deneyeyim.
  • Battleye launcher'i oyun kendisi zorunlu indiriyor (The Crew 2). Yani silsem tekrar yükletmez mi bana?
  • Ses sürücüsünü de aynı şekilde siteden kurdum ama Windows kendisi de indirmiş kendi mağazasından
  • Bakacağım
  • Sildim
Battleye launcheri sorun geçesiye kadar kaldıracaksın.
Dumpları bir daha inceleyeyim.

Battleye launcheri sorun geçesiye kadar kaldıracaksın.
Dumpları bir daha inceleyeyim.
Komutları girdim. Hata bulmuş ve düzeltmiş. Bunun kaydını atmama gerek var mı?
Screenshot_2248.png

Diğer komutlar herhangi bir bozukluk bulamadı.

Komutları girdim. Hata bulmuş ve düzeltmiş. Bunun kaydını atmama gerek var mı?Eki Görüntüle 766958
Diğer komutlar herhangi bir bozukluk bulamadı.
Diğer komutları da girdiyseniz tamadır.
Dediğim diğer adımları da uyguladıysanız bekleyin başka bir mavi ekran alırsanız dump paylaşın almazsanız da durumu bildirin.

Diğer komutları da girdiyseniz tamadır.
Dediğim diğer adımları da uyguladıysanız bekleyin başka bir mavi ekran alırsanız dump paylaşın almazsanız da durumu bildirin.
Hocam az önce yine oldu. Tam anakart logosundan sonra Windowsu yükleyeceği yerde kapattı kendini. Sfc /scannow komutunu çalıştırdım. Yine bozuk dosya buldu ama bu sefer "düzeltilemedi" dedi. Minidump dosyası
Bende "fast boot" açık sanırım. Kapatmam gerekir mi?

Son düzenleme:
Bilgisayar uzun süre kapalı kaldıktan sonra ilk açılışta kendini kapatıyor sonra sorunsuz açılıyor, normal şekilde işliyor. Şu ana kadar 4 hata aldım bunun 3'ü INTERNAL_POWER_ERROR, 1 tanesi de CRITICAL_PROCESS_DIED (bu hata olduğunda mavi ekran almıştım. Diğerlerinde direkt PC kapanıyor).
Sistemi daha yeni kurdum SSD'ye. Temiz kurulum yaptım. Tüm sürücülerin son sürümünü yükledim. BIOS'da güncel.
Tüm minidump dosyaları
Ayrıca CMD ile SFC /scannow komutunu da her defasında yaptım. Bir gün "sorun bulundu ve düzeltildi" dedi. Sonraki gün "sorun bulunda ama bazıları düzeltilemedi" dedi. Bugün ise "sorun yok" dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer konunuzla ilgileneceğim oradan devam edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı