Windows 10 da masaüstünde programlarda olan yeşil tik nedir?

onur_kakilli5

Hectopat
Masaüstündeki uygulamaların üstünde yeşil tik var ama OneDrive yüklü değil.
Bu tikten nasıl kurtulurum gözüme batıyor. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1728081806010.png

Dosya Ekleri

• 1728081799721.png
    1728081799721.png
    41,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbiri yüklü değil. Buraya yazma sebebim de o zaten. 2-3 kere kontrol ettim yüklü olan bir yedekleme programı yok.
1- Masaüstüne yeni bir simgeveya dosya oluşturduğunuz zaman ne oluyor?
2- İnternete bağlı olmadığınız zaman o simgelerde herhangi bir değişiklik oluyor mu?

Şu anda yüklü olmayabilir ama bulut hizmeti kullandınız mı hiç?
Windows'u son sürüme yüklediniz mi?

Söylediğiniz şeylerin hepsi bulut'a işaret ediyor. Açıp kapayınca simgelerin gitmesi de dahil.

Şu anda yüklü olmayabilir ama bulut hizmeti kullandınız mı hiç?
Windows'u son sürüme yüklediniz mi?

Windows'u kendim kurdum. İlk kurlum esnasında OneDrive'ı yükledi ama hiç hesap açmadım ve hemen kaldırdım. Ki bu olay 3 yıl önce oldu. O zamandan beri herhangi bir bulut hizmeti uygulaması yüklemedim. En son güncellemeyi de 1 hafta önce yaptım.

Windows'u kendim kurdum. İlk kurlum esnasında OneDrive'ı yükledi ama hiç hesap açmadım ve hemen kaldırdım. Ki bu olay 3 yıl önce oldu. O zamandan beri herhangi bir bulut hizmeti uygulaması yüklemedim. En son güncellemeyi de 1 hafta önce yaptım.
Windows güncellemeden kaynaklıdır.
Büyük güncellemeler ve bazı güncellemeler bulut hizmetini kapatmış olsanız dahi açabiliyor veya benzer bir eylem yapabiliyor. Yine de kesin budur diyemem ama büyük ihtimal.
Bazan da zırt-pırt windows'un genel ayarlarıyla ilgili varsayılan birşeyler soruyor, muhakkak karşılaşmışsınızdır. Arada kaynamış olabilir.

One Drive illet birşey ama en iyi çözüm kaldırmak değil doğru yapılandırmak.
Doğru yapılandırırsanız uyumak/kapalı kalmak dışında hiçbir şey yapmaz/yapamaz.
Technopat'ta vardı nasıl olacağı. Bulursam linki eklerim.

@onur_kakilli5
İşinize yarayacaktır. İyi geceler...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı