Windows 10 Defender Kaldırma

Makaleler
5
Windows'un antivirüsünden çok şikayetçiyim. Windows'un her şeyini geliştirmişler, onu üvey evlat gibi bırakıp geliştirmemişler sanki hiçbir şeyini. İlk sorum bunu nasıl kaldıracağımız, internette olmaz, kaldırırsan bilgisayarın sana küser, aa valla olmaz kaldıramazsın gibi şeyler demişler. Ama neden kaldıramadığımızı öğrenemedim, o yüzden mutlaka bir yolu vardır diye buraya danışmak istedim.
Diğer bir sorum da depolama araçlarımı kırtasiye gibi yerde sık sık kullandığım için basit basit virüsler giriyor, kendi kendini klasöre falan alıyor belgeler. Defender'a elleme kalsın diyorum, flaşı/harddiski söküp tekrar taktığımda tekrar aynı uyarı çıkıyor, ufaktan ufaktan delirtiyor beni. Daha pratik, daha az sistem özelliği kullanan bir antivirüs önerebilir misiniz? Geçen gün telefon aldım Vatan'dan, yanında Kaspersky verdiler. İyi derseniz onu kuracağım, yok şunu kur işini görür dediğiniz varsa onu kuracağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım işini yapıyor, geliştirme sonrası virüsleri mi bulmasın? Bunu anlamadım.
Farklı bir antivirüs kurulumu sonrasında da aynı senaryo olacak. O da karantinaya alacak ya da silecek.
Ayrıca hiçbir virüsü basite almayın.

Windows Defender zaten tek başına yetersiz bir güvenlik yazılımı. Windows Defender'i kaldırıp imza veritabanı sağlam ve kaynak tüketimi düşük bir antivirüs yazılımı kurabilirsiniz. Sistem özellikleriniz ortalamanın üstünde ise elinizdeki Kaspersky'ı kurabilirsiniz. Kaspersky'ın kaynak tüketimi diğer antivirüs yazılımlarına göre daha yüksektir. Antivirüs yazılımlarının başarımları imza veritabanına bağlı olarak saniyelik bir olay olduğu için şu antivirüs daha iyidir demek çok yanlış olur. Size önerim ESET veya Bitdefender kurun.

Windows Defender'i tamamen ortadan kaldırmak için ise bağlantıyı indirip "UAC Kapat" yönetici olarak çalıştırın ve yeniden başlatın. Ardından "Windows Defender Kapat" dosyasını yönetici olarak çalıştırıp yeniden başlatın.

Defender Kapat.rar

Defender OS ile birlikte geldiği için ve Windows'un bu durum için önlem aldığından kaldıramazsınız. Farklı bir AV'ye geçtiğinizde AV işini yapacak ve otomatik devre dışı kalacaktır sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur. Kaspersky'a geçebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı