Windows 10 Disk %100 Kullanım Sorunu

Yer
El Celler de Can Roca
Daha fazla  
Sorun bu şekilde sistemim gayet kuvvetli Gaming Bilgisayar 2 ay oldu alalı yardımlarınızı bekliyorum.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Pc güncelleme yapıyor olabilir. Ne zamandır böyle ? Genelde Updatelerden kaynaklı sıkıntı olabiliyor.
Bir kaç gündür PUBG oynarken de kasıntılar yaşıyordum 30 FPS düştüğü bile oluyordu ben sanıyorum oyundan kaynaklı MSI AfterBurner programından bakınca bir sorun olduğunu anladım ve görev yöneticisine girince bu durumla karşılaştım.
Evet az önce 2 tane Güncelleme yaptım birisi Nvidia Experience diğeri Windows Update ancak az önce de Steam üzerinden fazla disk kullanımı vardı baktım güncelleme yapıyormuş şimdi kullanım %3 falan olmaya başladı.
Services/Hizmetler üzerinden "Hızlı Getirme" & "Windows Search/Ara" hizmetlerini durdur ardından elle veya devre dışı moduna al.
Eski bilgisayarım da bu olay vardı Windows 7 de dediğinizi yaptım bunu yapmak sağlıklı mıdır?

Ne kadar optimize etmeye çalışırsan çalış Windows 10 HDD'lerde böyle bir sorun yapıyor. Nedeni ise pek çok işlemi ön belleğe alması. Kesin çözüm SSD almak. Aynı sorunu yaşamıştım SSD aldıktan sonra sorun kalmamıştı.

Ne kadar optimize etmeye çalışırsan çalış Windows 10 HDD'lerde böyle bir sorun yapıyor. Nedeni ise pek çok işlemi ön belleğe alması. Kesin çözüm SSD almak. Aynı sorunu yaşamıştım SSD aldıktan sonra sorun kalmamıştı.
Bu sorunun 2 gün önce olmayıp şimdi başlaması da çok saçma.
HD Tune ile tarama yapıp Benchmark testlerini buraya atacağım
Konunun üzerinde durup yarın bilgisayarı aldığım yere gidip sorunu öğrenip herkes için çözümü bulurum inşallah.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı