Windows 10 Disk Bölme Sorunu

Makaleler
69
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523789582
500 GB diskin 464 GB'ı kullanılıyor. Bu 464 GB disk alanının 198 GB boş. Bu yüzden diski bölüp format atmayı düşünüyorum. Verileri atmak için böleceğim ancak ne hikmetse en fazla 1862MB bölünebiliyor. Nasıl düzeltirim? @Recep Baltaş
Adsız.png

SASA.png

Diskin ne kadar bölüneceği taşınmaz dosyaların konumuna bağlı. İşletim sistemiyle ilgili taşınmaz dosyalar diskin sonlarına doğru ise bölebileceğiniz alan azalır. Şimdi yapmanız gereken diskte kullanmadığınız gereksiz dosyaları silin. C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizleme aracına girip sistem dosyalarını da listeye dahil eden sol alttaki tuşa basıp bütün kutucukları işaretleyip temizlik yapın. Ayrıca ek olarak başka disk temizleme araçlarını kullanabilirsiniz. Ben 360 Total Security antivirüsün disk temizliği kısmından oldukça memnunum. Başka önerebileceğim disk temizleme araçları Wise Disk Cleaner ve CCleaner. Disk temizleme yaptıktan sonra tekrar bölebileceğiniz alanı kontrol edin. Belki bu alan artar. Artarsa o miktarda yeni bölüm oluşturup taşımak istediğiniz dosyaları taşıyın. Taşıdıktan sonra tekrar bölmeyi deneyin belki bölebileceğiniz alan artar.

Taşınamaz dosyarlın konumundan kaynaklanıyor. 3.parti bölme programlarını kullan .Ben başka programlar ile bölüm format attım recoveryden.

Diskin ne kadar bölüneceği taşınmaz dosyaların konumuna bağlı. İşletim sistemiyle ilgili taşınmaz dosyalar diskin sonlarına doğru ise bölebileceğiniz alan azalır. Şimdi yapmanız gereken diskte kullanmadığınız gereksiz dosyaları silin. C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizleme aracına girip sistem dosyalarını da listeye dahil eden sol alttaki tuşa basıp bütün kutucukları işaretleyip temizlik yapın. Ayrıca ek olarak başka disk temizleme araçlarını kullanabilirsiniz. Ben 360 Total Security antivirüsün disk temizliği kısmından oldukça memnunum. Başka önerebileceğim disk temizleme araçları Wise Disk Cleaner ve CCleaner. Disk temizleme yaptıktan sonra tekrar bölebileceğiniz alanı kontrol edin. Belki bu alan artar. Artarsa o miktarda yeni bölüm oluşturup taşımak istediğiniz dosyaları taşıyın. Taşıdıktan sonra tekrar bölmeyi deneyin belki bölebileceğiniz alan artar.
Dediklerinizi yaptım ancak yine aynı durum geçerli.

Taşınamaz dosyarlın konumundan kaynaklanıyor. 3.parti bölme programlarını kullan .Ben başka programlar ile bölüm format attım recoveryden.
Program tavsiyeniz var mı?

Dediğim gibi taşınmaz dosyalar etkiliyor. Format atmak yerine temiz kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Temiz kurulum yaptıktan sonra disk temizleme ile Windows.old klasörünü temizledikten sonra diski bölmeyi deneyebilirsiniz. Belki o zaman diski bölme şansınız olur. Çünkü yeni işletim sistemi kurduğunuzdan taşınmaz dosyaların yeri değişmiş olacak.

Diski başka bilgisayara bağlayıp ve ya başka diski bilgisayarınıza bağlayıp dosyalarınızı aktarıp diski bölüp format atıp kurulum yapabilirsiniz.

Dediğim yöntemi düşünün. Temiz kurulum yaparsanız dosyalarınız kaybolmaz. Sadece Program Files gibi Windows'un oluşturduğu klasörler Windows.old klasörüne taşınır. Taşınmaz dosyalar değişeceği için diski bölme şansınız olur ve diğer bölüme dosyalarınızı taşırsınız ve artık format atıp tekrar kurulum yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı