Çözüldü Windows 10 "Disk konumu kullanılamıyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

horasanmeliki

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB DDR 3
SSD veya HDD modeli
Seagate Laptop Thin SSHD 1TB+8GB ST1000LM014
Ekran kartı
GT 740M
İşlemci
i5 4200M
Merhaba,

Birkaç gün önce Windows 8.1 yüklü olan dizüstü bilgisayarıma Windows 10 kurdum. Kurulum yaparken önceki işletim sistemini silmedim, direkt aynı disk üzerinde kurulum yaptım. Dosyalarıma windows.old klasöründen erişebiliyorum. Problemim ise daha önce D konumunda "yedek disk" olarak adlandırılmış olan klasöre ulaşamam. Bu diskin nasıl oluşturulduğu konusunda herhangi bir fikrim yok fakat fiziksel olarak ekstra bir disk olduğunu düşünmüyorum zaten ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere kısayol olarak görünüyor. Bir ihtimal Windows 8.1'e giriş yapabilirsem dosyaları C diskine atarım diye düşünüyordum fakat şu an onu da yapamıyorum.
Bilgisayar Lenovo Ideapad Z510, herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Dosya Ekleri

• disk1.png
    disk1.png
    41,9 KB · Görüntüleme: 142
  • disk2.png
    disk2.png
    70,3 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Active Partition Recovery kullanarak diskteki verileri eksiksiz yedekledim ve diski biçimlendirdim.
Çalıştır: diskmgmt.msc yaz.
Diskin üzerine gel sürücü harf ve yolunu değiştir. Örnegin e sürücüsü dener misin?
Ayrılmamış bölümse ayır.

Son düzenleme:
Çalıştır: diskmgmt.msc yaz.
Diskin üzerine gel sürücü harf ve yolunu değiştir. Örnegin e sürücüsü dener misin?
Ayrılmamış bölümse ayır.
Merhaba,

Cevabınız için teşekkür ederim. İlk söylediğinizi denedim fakat bir sonuç vermedi. İkinci söylediğiniz için ise işlem yapmakta emin olamadım çünkü Lenovo'nun driver ve benzeri birkaç şeyi yedeklediği alanlar var. Ulaşmak istediğim klasör bunlardan birisi olabilir mi? Ona göre mecburen hepsini deneyeceğim.
Gün itibariyle Lenovo'nun yedeklediği imaj ile tekrar Windows 8.1'e dönüş yaptım fakat bir değişiklik yok.
Gün itibariyle tekrar Lenovo'nun yedeklediği imaj dosyasıyla Windows 8.1'e dönüş yaptım fakat bir değişiklik olmadı hata devam ediyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    45,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Verilerinizi yedekleyin.
Güncel sürümü olan Windows 10 64bit indirin sıfır bir kurulum Yapın Kafanız Rahat etsin.
Gönül Rahatlı ile uzun süre kullanırsınız...

Güncel indirme linki tıkla indir
win10 64 bit

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı