Çözüldü Windows 10 Disk Simgeleri Nasıl Sıfırlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
6
simge.png

Dandik bir HDD bakım uygulaması yüzünden simgelerim bu hale geldi. Bu simgeleri tekrar eski haline nasıl getirebilirim? Birkaç yöntem denedim ama değişen bir şey olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@261538 Teşekkür ederim ilgin için. Sistemimi 1903'e yükseltmediğimi fark ettim. Güncelleme bahanesiyle simgeler de düzelmiş oldu. Biraz şansa da olsa, tertemiz bir şekilde çözülmüş oldu. :D
Galiba icon dosyalarını değiştiriyor program, arkadaş bu şekilde çözmüş.

Her yeri aradım, programa ait hiçbir şey bulamadım. CCleaner falan dahi yükledim. Hiçbir şey yok ortada maalesef.
Sorunu çözdüm ama tam olarak değil.

Kayıt defterinden;
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer/DriveIcons içinde bulunan dosyayı silip, çözüme ulaşmaya çalıştım. Ama sildiğim halde tekrar, tekrar ortaya çıktı.

Ben de DriveIcons'un içine C ve D olarak ayrı ayrı başlıklar açıp, DefaultIcons adlı alt başlıklar açtım. Daha sonra bağlantı olarak, "C:\windows\system32\shell32.dll,8" yazdım. Bir nevi ikonları, windows içindeki database'den alıp, oraya ekledim. Tam olarak çözüm sayılmaz. Daha çok yamamak veya sıvamak olarak adlandırabiliriz.

Tabii içime hiç sinmedi bu durum. Kısmen düzelse de, en azından görünüş olarak. Ben de çareyi formatta buldum. Format atınca her şey yerli yerine oturdu, toptan düzeldi. Spam mı oluyor, bilmiyorum. Ama daha sonraki arkadaşlar yararlanabilir diye kısmi çözümü paylaşayım dedim.

Geri yükleme yapmayı denediniz mi? Açıksa bence çözer bu.

Geri yüklemeyi de düşündüm, kapalıymış. :( Yukarıdaki konuya baktım. Denediğim yöntemlerden biri oydu. Bir yerde hata mı yapıyorum bilmiyorum. Bir kere daha denedim, yine olmadı. Senelerdir çalışan sisteme format attıracak bu ufak sorun.

Direkt video üstünde çözmüş bir de buna göz atın isterseniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı