Windows 10 dosya indirme yerini değiştirme

Swind

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Ben yakında yeni bilgisayar alacağım ve Windows 10 kuracağım. Şu anki bilgisayarımda Windows 7 var. Windows C diskine kurulu ve Google'dan ne indirirsem indireyim herşey o diske kayıt oluyor. Sağ üstte ayarlardan D diskine kurulsun diye ayarladım ve ''İndirmeden önce nereye yükleneceğini sor'' kutucuğunu da işaretledim. O soruyu soruyor. Ben de D diskini seçiyorum ama yinede C diskine kuruyor. Dediğim gibi bu sorun Windows 7'de böyle. Windows 10'da da böyle sorun yaşamak istemiyorum. Onun için bir sorayım dedim; Windows 10'da böyle olabilir mi ? Eğer olabilirse ne yaparak başka diske kaydetmesini sağlayabilirim ? Şimdiden teşekkürler.

İşletim sistemiyle ilgili olması düşük ihtimal. Tarayıcıyı kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin. Nereye yükleneceği sorusunu sor kutucuğunu kaldırın. Bakalım otomatik olarak D sürücüsüne yükleme gerçekleşiyor mu.

İşletim sistemiyle alakalı bir durumsa Windows 10'a yükseltme yaptığınızda bu sorun ortadan kalkacaktır. Şu anda Windows 10'da böyle bir sorun yok.

İyi günler. Ben yakında yeni bilgisayar alacağım ve Windows 10 kuracağım. Şu anki bilgisayarımda Windows 7 var. Windows C diskine kurulu ve Google'dan ne indirirsem indireyim herşey o diske kayıt oluyor. Sağ üstte ayarlardan D diskine kurulsun diye ayarladım ve ''İndirmeden önce nereye yükleneceğini sor'' kutucuğunu da işaretledim. O soruyu soruyor. Ben de D diskini seçiyorum ama yinede C diskine kuruyor. Dediğim gibi bu sorun Windows 7'de böyle. Windows 10'da da böyle sorun yaşamak istemiyorum. Onun için bir sorayım dedim; Windows 10'da böyle olabilir mi ? Eğer olabilirse ne yaparak başka diske kaydetmesini sağlayabilirim ? Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Öncelikle bu sizin indirilenler klasörünüzle alakalı bir şey. Bunu Windows size ön tanımlı olarak veriyor ve tarayıcılar otomatik olarak buraya indiriyor. Bunu daha kolay bir hale getirmek için bir Download Manager edinip dosyalarınızı istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Sorduğunuz soruya gelince evet Windows 10 dada indirilen klasörüne kayıt yapıyor yaptığınız işlemlerin aynısını Windows 10 dada yapmanız gerekecek.

Kolay Gelsin..

Selamlar,

Öncelikle bu sizin indirilenler klasörünüzle alakalı bir şey. Bunu Windows size ön tanımlı olarak veriyor ve tarayıcılar otomatik olarak buraya indiriyor. Bunu daha kolay bir hale getirmek için bir Download Manager edinip dosyalarınızı istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Sorduğunuz soruya gelince evet Windows 10 dada indirilen klasörüne kayıt yapıyor yaptığınız işlemlerin aynısını Windows 10 dada yapmanız gerekecek.

Kolay Gelsin..
Az önce internette bununla ilgili bakınırken Microsoft'un sitesinde böyle bir yazı buldum;
32 bit mimariye sahip Windows işletim sistemi kullanıyorsanız:
1. Yerel Disk D'de Program Files isimli bir klasör oluşturun.
2. Çalıştır'ı açın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
3. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion dizinini izleyin.
4. Sağ tarafta ProgramFilesDir anahtarına çift tıklayın varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatın.
5. Sağ taraftaki ProgramFilesPath anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
64 bit mimariye sahip Windows işletim sistemi kullanıyorsanız:
1. Yerel Disk D'de Program Files ve Program Files (x86) isimli iki klasör oluşturun.
2. Çalıştır'ı açın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın.
3. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion dizinini izleyin.
4. Sağ tarafta ProgramFilesDir anahtarına çift tıklayın varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın, Tamam'ı tıklatın.
5. Sağ taraftaki ProgramFilesPath anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın.
6. Sağ taraftaki ProgramW6432Dir anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files olarak atayın.
7. Sağ taraftaki ProgramFilesDir (x86) anahtarına çift tıklayın ve varsayılan değeri D:\Program Files (x86) olarak atayın.
8. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Şuan ki bilgisayarım 32bit ve orada yazan gibi denedim, bilgisayarı yeniden başlattım Google'a girerken bir sorunla karşılaştım. Tam hatırlamıyorum ne yazdığını ama ''Google C diskine kayıt olduğu için açılamıyor'' tarzı bir yazı çıkmıştı. Büyük ihtimalle bu yolla yapılıyor. Ama benim tüm dosyalarım C diskine kayıtlı olduğu için onu yaptıktan sonra dosyalar açılmıyor. Asıl sorum şu; ben yeni alacağım bilgisayara Windows'u SSD'ye yükleyeceğim. Sonra bu işlemleri yapsam şuanda Google'ın açılmaması gibi bir sorunla karşılaşır mıyım ? Yani bilgisayarı yeniden başlattığımda masaüstüne gelmeden sorunla vs. karşılaşır mıyım ? Download Manager indirmeye gerek kalır mı ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı