PunchLiner
Kilopat
Dosyalarınızı kaybetmediğinize sevindim. Muhtemelen Windows'un size göstermediği hayalet bir klasörün içine kopyalandı/taşındı dosyalar. Siz bunları normal Windows sisteminden göremiyor olabilirsiniz ancak telefonunuzun klasörlerini tarayabilir misiniz.
Android sistemler bile bazı dosyaları/klasörleri size kendi içerisinden göstermez. "File Explorer" tarzında bir ek uygulama kurarak ( bununda bütün klasörleri göstereceğinden emin değilim ) telefonunuz içerisinde normalde göremediğiniz klasörleri de bir kontrol edin.
Güzel bir noktaya değinilmiş. Bilgisayarda standart silme işlemi 0 ve 1 lerden oluşan bir kodun üzerinin üstüne bir başka silme kodunun yazılmasıdır. Yani en azından kaba taslak böyle işliyor. Bu yüzden bazı programlar bu pointer diye bahsedilen kodlarıda silerek dosyanın asla geri kazanılamayacak izi bulunamayacak bir şekilde silinmesini sağlıyor. Belkide dosya hiçbir şekilde geri getirelemeyecek bir şekilde, hata yüzünden silindi.Aynisinin zit olayini bir tanidigim yasadi, bu sefer telefondan masaustune dosyalar tasinirken telefon baglantisi kopmus ve daha duzgun bi sekilde kopyalanmayan resimler bir anda hem telefondan hem de bilgisayarin dosya sisteminden ucmus. O zaman ne denediysem de kurtaramadim, pointer mimarisi vardir diyerekten silinmis dosya taramasi yaptim recuva ile ama onla bile cikmamisti.
Simdi senin durumda da bence pointer mimarisi devreye giriyor. Yani ornegin dosyalari silip geri donusumden de sildikten sonra harddiskte o dosyalarin bulundugu yere bir sey yazilana kadar aslinda o dosyalar silinmemis oluyor, sadece erisimin yok oluyor. Bu dedigim recuva ve benzeri programlar da bu pointerlari geri bulup dosya kurtarmaya yardimci oluyorlar.
Eger o film dosyasinin yerine bir sey yazilmadiysa belki hala masaustu pointerlarini tarayarak bulabilirsin, aksi taktirde Windows bugi sayilabilir, veya telefonunun pc dosya aktarimi manifestosu icin dusunulmemis bir adim da olabilir.
Aynisinin zit olayini bir tanidigim yasadi, bu sefer telefondan masaustune dosyalar tasinirken telefon baglantisi kopmus ve daha duzgun bi sekilde kopyalanmayan resimler bir anda hem telefondan hem de bilgisayarin dosya sisteminden ucmus. O zaman ne denediysem de kurtaramadim, pointer mimarisi vardir diyerekten silinmis dosya taramasi yaptim recuva ile ama onla bile cikmamisti.
Simdi senin durumda da bence pointer mimarisi devreye giriyor. Yani ornegin dosyalari silip geri donusumden de sildikten sonra harddiskte o dosyalarin bulundugu yere bir sey yazilana kadar aslinda o dosyalar silinmemis oluyor, sadece erisimin yok oluyor. Bu dedigim recuva ve benzeri programlar da bu pointerlari geri bulup dosya kurtarmaya yardimci oluyorlar.
Eger o film dosyasinin yerine bir sey yazilmadiysa belki hala masaustu pointerlarini tarayarak bulabilirsin, aksi taktirde Windows bugi sayilabilir, veya telefonunun pc dosya aktarimi manifestosu icin dusunulmemis bir adim da olabilir.
Güzel bir noktaya değinilmiş. Bilgisayarda standart silme işlemi 0 ve 1 lerden oluşan bir kodun üzerinin üstüne bir başka silme kodunun yazılmasıdır. Yani en azından kaba taslak böyle işliyor. Bu yüzden bazı programlar bu pointer diye bahsedilen kodlarıda silerek dosyanın asla geri kazanılamayacak izi bulunamayacak bir şekilde silinmesini sağlıyor. Belkide dosya hiçbir şekilde geri getirelemeyecek bir şekilde, hata yüzünden silindi.
Gerçekten çalışan bir program ismi maalesef bilmiyorum. Çok önceden böyle birşey başıma geldiğinde araştırmıştım ancak üzerinden 14 bahar geçti resmen.Enteresan kısmı hiç bir bağlantı kesikliği yaşamamam tek sorunun telefona dosya girişi için izin verilmemiş olması , kaldı ki izin verilmemiş olduğunda da windows bir hata da veriyor normalde. Gerçekten değişik bir durum , bir kaç program ile masaüstü taraması yapacağım bakayım bişeyler bulabilecek miyim.
Anladım yani yerine bir dosya yazılmamış olması gerekli ki daha sonra tekrar Harici Diskten aynı dosyayı çıkartıp masaüstüne kopyaladığım için üstüne dosya yazılmış olma ihtimali yüksek görünüyor. Peki sistem dosya ve klasörlerinin hareket dökümünü kontrol edebileceğim bir program mevcut mu acaba? Daha önce araştırdığımda bir kaç programa erişmiştim ancak bunlar son 100 işlemin hareket kaydını çıkardığı için istediğim bilgiye erişememiştim.