Windows 10 Dosyasını USB'ye Yazdırdıktan Sonra Ne Yapılır?

Omer G.

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikler merhabalar, ben bilgisayarıma format atmak istiyorum ancak bunu ilk defa yapacağım ve hiç anlamıyorum. Bu yüzden Technopat'ın YT kanalı üzerinden ''Format USB hazırlama'' videosunu izledim. Win 10 için Google'dan dosyaları indirdim fotoğrafta gördüğünüz yere geldim.

1529676659243.png

E şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam. Şimdi isteğini tam olarak anlayalım. Bilgisayarındaki bütün verileri silip, yani HDD'ni sıfırlayıp, temiz Windows kurulumu mu yapmak istiyorsun, yoksa yükseltme vs. mi yapacaksın?

Eğer format atacağım diyorsan, yani bütün verileri temizleyip temiz kurulum yapacağım diyorsan verileri silmek için low level format tavsiye ederim ben. Bunu benim tavsiyem MaxBlast 5 ile yapmandır. Ama HDD Low Level Format Tool gibi farklı yazılımlara da yönelebilirsin.

Verileri sildikten sonra rehberdeki Windows kurulum aşamalarını izleyebilirsin.

Verilerini yedeklemeyi unutma.

Zor olmamakla birlikte ilk defa yapacak biri icin karisik bir istir. Usb'yi dogru sartlarda mi hazirladiniz, uefi kurulum mu yapmaniz gerekiyor buna uygun hazirlandi mi gibi detaylar onemli. Yoksa kurulum sirasinda cikacak olan bir sorun da kurulum devam edemez hale gelirse sistemi de silmis olacaginiz icin ihtiyaciniz olan degisiklikleri yapma sansiniz olmayacaktir.

Bilgisayar açıkken shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat de. Ondan sonra gelen mavi ekran da aygıt kullan de ve flash belleğini seç otomatik kurulum kısmına gireceksin. Diğer bir yolda bilgisayarı açtığında boot tuşu ne ise ona basarak flash belleğini seçmek.

Bir yol daha biosa girip oradan flash bellek üzerinden başlatabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı