Windows 10 düşük mevcut RAM problemi

TheMadrabaz

Centipat
Herkese merhaba. Resimlerde görüldüğü üzere bilgisayarımda 8 GB RAM var. Fakat son günlerde yaşadığım FPS düşmesi sorununu araştırırken bir baktım Task Manager'de maksimum 5.7 GB bellek görünüyor. Win+R tuşu ile Msconfig'den yaptığım Maksimum Memory tikini işaretleyip bilgisayarımı yeniden başlatmam sonucu RAM 2 GB'a düşmüştü, işareti tekrar kaldırdım ve eski haline getirdim. Yeniden başlattığımda Task Manager'de 8 GB'a tekrar çıktı. Şimdi 2. resimde göreceğiniz üzere bütün programlar toplam 800 MB RAM kullanırken kullanılan RAM oranı %50'nin üzerinde. Kafayı yemek üzereyim. Sabahtan beri binlerce konu binlerce forum gezdim ve ilk defa hayatımda bir sorunun çözümünü bulamadım. Bilgisayarımda McAfee Pro yüklü, virüs taraması yaptım. Malware taraması yaptım. Bilmediğim saçma sapan lisansız hiçbir program yüklü değildir. Korsan oyun bile yok.

ss1.png

ss2.png

ss01.png

Bütün programlar olarak bahsettiğiniz sadece kullanıcı taraflı çalıştırılan yazılımlar. Windows'un da bir ton hizmeti ve yazılımı mevcut. Kullanıcılar kısmındaki kaynak kullanımları sadece sizin tarafınızdan çalıştırılan veya çalıştırılması gereken yazılımları kapsar, bu durum her bilgisayar kullanıcısı için böyledir. Bende şu an 5.9GB RAM kullanımda ancak kullanıcılar kısmında 2.3GB belirtiliyor, bu normal bir durum.

Bütün programlar olarak bahsettiğiniz sadece kullanıcı taraflı çalıştırılan yazılımlar. Windows'un da bir ton hizmeti ve yazılımı mevcut. Kullanıcılar kısmındaki kaynak kullanımları sadece sizin tarafınızdan çalıştırılan veya çalıştırılması gereken yazılımları kapsar, bu durum her bilgisayar kullanıcısı için böyledir. Bende şu an 5.9GB RAM kullanımda ancak kullanıcılar kısmında 2.3GB belirtiliyor, bu normal bir durum.
Şuan Sadece google chrome açık fakat 61 uygulama açık görünmekte bunların haricinde de mi yaklaşık 4gb ram kullanan windows 10 hizmetleri var diyorsunuz. Anlamadığım 4 gb ram'e sahip bilgisayarlar ne yapıyor :)

Şuan Sadece google chrome açık fakat 61 uygulama açık görünmekte bunların haricinde de mi yaklaşık 4gb ram kullanan windows 10 hizmetleri var diyorsunuz. Anlamadığım 4 gb ram'e sahip bilgisayarlar ne yapıyor :)
Onlar için de Windows onlara göre ayarlama yapıyor, ne kadar çok belleğiniz varsa o kadar kullanır Windows, bir o kadar da stabil çalışır.

Onlar için de Windows onlara göre ayarlama yapıyor, ne kadar çok belleğiniz varsa o kadar kullanır Windows, bir o kadar da stabil çalışır.
Peki çok teşekkür ederim. bunun yanında Task Managerde bazen max ramimin 6gb bazen 8 gb görünmesinin bir sebebi var mıdır sizce?
Dediğiniz gibi olmuyormuş sonunda çözümünü buldum boştayken kullanılan 4.2GB rami 2.7 ye düşürdüm yinede teşekkürler.

Dosya Ekleri

• ss3.png
    ss3.png
    75,1 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı