Windows 10 Ekim Güncellemesinde Yeni Bir Hata Bulundu

İyide adamlar pazara çok ama çok ucuz bir işletim sistemi sunuyorlar ve bunu tüm cihazları kapsayacak şekilde inşa etmeye çalışıyorlar. Eskiden IE çok yavaştı muhabbeti yapanlar genelde uyumsuz donanımlar kullanıldığı içindi. Ütelik Pentium kullandığım zamanlarda bile şuanki gibi hızlıydı. Denklemdeki tüm değişkenleri görmeden sadece bir değişkenden ötürü sonuccu kafamıza göre yorumlar olduk.

Bu gün yine microsoft adını duymadığı marka model cihaz için bile istikrarlı çalışan bir sunum yapmaya çalışıyor ama gelelim bizim çok bilmişler tüm kartları görmeden laf atsın, eleştirsin. Microsoft kendi laboratuvarında dünaydaki tüm olası cihazları test edemez. Üretici x sürmümüyle test edip satıyor, sonraki güncellemeleri ev kullanıcısı ne bilsin, tıkla güncelle, bitti.

Windows 10 çıktığında sürüm detaylarına bakıp vaay oyunlar daha akıcı olacakmış diyenler bunun sadece yazılımla değil, işletim sisteminin SSD gereksinimiyle de alakalı olduğu kısımları görmezden gelip yükleyince "abi arkada çok işlem çalışıyor, ram yetmiyor, kasıyor, takılıyor vs" diyor. Tasarlanma şekli baştan belirtilen sisteme son sürüm diye geçerken donanımın yeterli mi diye bir bilene sorsan. Sonra gel hata bug olunca klasik Windows hikayeleri olsun.

Bizim sayemizde düzelebilir demek sıkıntılar kendimi saymıyorum tabi ama yaptığın otlanmak gibi bir şey.
Arkadaşım Windows’un İnsider sürümünde betayı kullanıcılara test ettiriyorlar sorunların bir çoğunu düzeltiyorlar sonrada tam sürüm diye sizlere kakalıyorlar. Geri kalan sorunlarıda sizden telemetryi vasıtasıyla siz haberiniz yokken arka planda Microsoft’a bildirip yeni güncellemeler ile düzeltiyorlar.
Sana şöyle anlatayım. Diyelim şimdi 1809 çıktı ve tüm kullanıcılara yayınlandı ama demek değil 1809 tam anlamı ile stabil. Tam stabil olması yeni bir sürüm çıkana kadar sürüyor. Yani bu mantıkla 1809 çıktığında 1803 yükleyeceksin. 18XX bilmem kaç çıkıncada 1809 yükleyeceksin. Yoksa böyle sorunlarla uğraşmak zorun kalırsın. Bunu bir öneri olarak gör ve inatlaşmayada kalkışma bu dediğimi bilinçli her kullanıcı bilir. Koyun gibi her çıkan güncellemeye atlamayın diyorum yoksa güncel sürümü kullanmak her zaman iyidir ama sorunsuz bir güncel sürüm olmalı. Yok dosya silinme sorunu yok sürücü sorunu falan bunlarla uğraşıp stres yapmanın manası yok.

Arkadaşım Windows’un İnsider sürümünde betayı kullanıcılara test ettiriyorlar sorunların bir çoğunu düzeltiyorlar sonrada tam sürüm diye sizlere kakalıyorlar. Geri kalan sorunlarıda sizden telemetryi vasıtasıyla siz haberiniz yokken arka planda Microsoft’a bildirip yeni güncellemeler ile düzeltiyorlar.
Sana şöyle anlatayım. Diyelim şimdi 1809 çıktı ve tüm kullanıcılara yayınlandı ama demek değil 1809 tam anlamı ile stabil. Tam stabil olması yeni bir sürüm çıkana kadar sürüyor. Yani bu mantıkla 1809 çıktığında 1803 yükleyeceksin. 18XX bilmem kaç çıkıncada 1809 yükleyeceksin. Yoksa böyle sorunlarla uğraşmak zorun kalırsın. Bunu bir öneri olarak gör ve inatlaşmayada kalkışma bu dediğimi bilinçli her kullanıcı bilir. Koyun gibi her çıkan güncellemeye atlamayın diyorum yoksa güncel sürümü kullanmak her zaman iyidir ama sorunsuz bir güncel sürüm olmalı. Yok dosya silinme sorunu yok sürücü sorunu falan bunlarla uğraşıp stres yapmanın manası yok.
Bu sorunu ben yaşamadığım için inatlaşabilirim ve bu arada şu sorunsuz güncel sürüm olan cümlene katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı