Esdeath.xyz
Megapat
Daha fazla
Yerinizde olsam 8.1 kullanırdım. Sistem normal kullanım olarak Windows 10 için yeterli ama ben eski nesil sistemlerde gerek duymadıkça eski sürüm Windows kullanmayı tercih ederim.
Zamanında kendi çağımda 8.1 ile 1607 LTSB arasında testler yapmıştım, çok bir fark olmadı ama 1607 sürümünün hataları, bugları falan bulunabildiğinden 8.1 öneririm.
Şu Win 8.1 önermelerine gıcık oluyorum resmen. Kullanacaksan ya Windows 7 kullan ya da 10. AMD bile 8.1'i adamdan saymıyor (RX serisi ekran kartlarında 8.1 sürücüsü yok)
Sonuçta 8.1 bir tık güncel ama destek onda yok artık. Güvenlik ne düzeyde güncellemesi var onu bilmiyorum. Ama 8.1 önermeyin artık. Ben E7500 ile bile Windows 10 Pro kullandım açıkçası 4 GB RAM bilgisayarda 2.4 GB RAM tüketiyor boşta.
AMD sürücü, güncelleştirmeler ve Windows 7 kullanmak konusunda katılıyorum.
Konu sahibinin ekran kartı NVIDIA olduğu için ve UEFI olması için 8.1 önermiştim, ve bazı eski sistemlerde 8.1 daha iyi çalışabiliyor.
[Düzenlenmiş] Windows 10 (x64) 21H2 (Pro / Home / Home Single Language) performans sürümü v2
Merhaba, düzenlenmiş hazır sistemler serisine devam ediyorum. Bir önceki hazırladığım sürümde çok fazla bileşen çıkarmıştım. Aldığım geri bildirimler ile çok fazla bileşen kaldırmamaya karar verdim. Yaptığım testler ile tespit ettiğim, sistemi yoran servisleri kaldırdım. Geri kalan sistem...www.technopat.net Rehber: Windows 11/10 sistem hazırlayıcı
Merhaba, Windows 10 ve 11 sistemler için sunmuş olduğum hazır sistemleri kaldırdım. Bunun sebebi ise güncellemesi, düzenlemesi ve yüklemesi benim için zahmetli oluyordu. Güncel bir sistem sunmayınca sorunların meydana gelme olasılığı artıyordu. Ben de yaptığım ayarlamaları ve kalıp dosyalarını...www.technopat.net Rehber: NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama v3
Merhaba NTLite menülerinde yaşanan güncelleme ve değişikliklerden sonra yeni bir rehber hazırlamanın sistem düzenleyeceklere yol göstermesi için iyi olacağını düşündüm. Bu rehber de eski rehberlerdeki gibi direkt kalıp bilgiler ile gitmeyeceğim. Servisleri gruplara ayırarak anlatım yapacağım...www.technopat.net Rehber: NTLite ile Windows 11 Düzenleme
Merhaba, Windows 10 ile sistem düzenleme rehberlerini yeni çıkan Windows 11 ile devam ettiriyorum. El de ettiğim bilgilerle bu lite işlem sorunsuz zahmetsiz nasıl yapılır, anlatmaya çalışacağım. Bu makalede uygulanan yöntemlerle Ram kullanımı ilk açılışta 900 MB - 1.3 GB arasındadır. Yaptığım...www.technopat.net Rehber: NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama 2
Merhaba, Windows 10 üzerinde NTLite ile işlem yapmak için birkaç tane rehber hazırladım. Bunları olabildiğince detaylı ve bir o kadar sade anlatmaya çalıştım. Windows 10 Lite sistem hazırlama rehberinde bir çok ayar bulunmaktadır. Haliyle bu işlerle hiç uğraşmayanlar ilk bakışta bu Lite...www.technopat.net Rehber: Windows 10 ISO dosyasını NTLite ile düzenleme
Merhaba, bu rehberi hazırlamadaki amacım Windows 10'un dokunulmamış halinde bulunan bir çok uygulama ve özelliğin bazı kullanıcıları rahatsız etmesidir. İnternette bu tarz uygulama ve özelliklerin kaldırıldığı dosyalar mevcut olsa da bir çok kullanıcı bu tarz modifiye Windowslara veri güvenliği...www.technopat.net Rehber: NTLite ile Windows 10 Lite/Performans sistem hazırlama
Merhaba, önceki rehberimde sizlere NTLite ile Windows 10 izleme özellikleri ve market uygulamaları nasıl kaldırılır anlatmıştım. Bu rehberimde sizlere kullanılmayan özellikleri çıkartıp, birkaç reg düzenleme dosyasıyla lite sistem hazırlamayı göstereceğim. Tabii çıkardığımız eklediğimiz her şeyi...www.technopat.net Rehber: NTLite ile Windows 10 Setup Düzenleme
Merhabalar, daha önceden hazırladığım rehberlerin yeni versiyonlarını hazırlarken kaçırdığım bir kaç noktanın olduğunu fark ettim. Konuya yeni başlayanların belli noktaları atladığımdan dolayı mağdur olmasını istemediğimden anlatımı toplama anlamında Setup alanı için son rehberi hazırlıyorum...www.technopat.net
Enterprise ile ne işin var? Boşuna fazladan RAM sömürür. Windows 10 Single Language 21H2 yükle.
Enterprise ile ne işin var? Boşuna fazladan RAM sömürür. Windows 10 Single Language 21H2 yükle.