Windows 10 Enterprise 1607 LTSB'ye geçilir mi?

Yerinizde olsam 8.1 kullanırdım. Sistem normal kullanım olarak Windows 10 için yeterli ama ben eski nesil sistemlerde gerek duymadıkça eski sürüm Windows kullanmayı tercih ederim.

Zamanında kendi çağımda 8.1 ile 1607 LTSB arasında testler yapmıştım, çok bir fark olmadı ama 1607 sürümünün hataları, bugları falan bulunabildiğinden 8.1 öneririm.

Şu Win 8.1 önermelerine gıcık oluyorum resmen. Kullanacaksan ya Windows 7 kullan ya da 10. AMD bile 8.1'i adamdan saymıyor (RX serisi ekran kartlarında 8.1 sürücüsü yok)

Sonuçta 8.1 bir tık güncel ama destek onda yok artık. Güvenlik ne düzeyde güncellemesi var onu bilmiyorum. Ama 8.1 önermeyin artık. Ben E7500 ile bile Windows 10 Pro kullandım açıkçası 4 GB RAM bilgisayarda 2.4 GB RAM tüketiyor boşta.

Zaten her ISO'yu kullanmayın. @OgnitorenKs hocamın yaptığı çalışmalardan bize kötü dönüş yapan olduğunu hatırlamıyorum.

Hocam sistemin Windows 10 için fena değil ama Xbox Game bar, oyun modu açıksa kapatın kendim test etim fazla FPS düşürüyor Game bar.

Şu Win 8.1 önermelerine gıcık oluyorum resmen. Kullanacaksan ya Windows 7 kullan ya da 10. AMD bile 8.1'i adamdan saymıyor (RX serisi ekran kartlarında 8.1 sürücüsü yok)

Sonuçta 8.1 bir tık güncel ama destek onda yok artık. Güvenlik ne düzeyde güncellemesi var onu bilmiyorum. Ama 8.1 önermeyin artık. Ben E7500 ile bile Windows 10 Pro kullandım açıkçası 4 GB RAM bilgisayarda 2.4 GB RAM tüketiyor boşta.

AMD sürücü, güncelleştirmeler ve Windows 7 kullanmak konusunda katılıyorum.

Konu sahibinin ekran kartı NVIDIA olduğu için ve UEFI olması için 8.1 önermiştim, ve bazı eski sistemlerde 8.1 daha iyi çalışabiliyor.

AMD sürücü, güncelleştirmeler ve Windows 7 kullanmak konusunda katılıyorum.

Konu sahibinin ekran kartı NVIDIA olduğu için ve UEFI olması için 8.1 önermiştim, ve bazı eski sistemlerde 8.1 daha iyi çalışabiliyor.

14 yıllık DDR2 sistemimde Windows 10 Pro akıyordu. Windows 8.1'in o iğrenç teması... SSD var sonuçta Win8.1'in mantığı yok.

Hocam senin önerin nedir? Sistem özelliklerim:
i3-4130 3.40 GHz.
8 GB RAM DDR 3 1333MHz.
NVIDIA 750 Ti.
480 GB SSD.

Enterprise ile ne işin var? Boşuna fazladan RAM sömürür. Windows 10 Single Language 21H2 yükle.

Windows 10 sürümleri arasında performans farkı yok, bende bu muhabbetten bıktım. İster Pro kullan ister Home, hangisinin sana artısı varsa ya da ileride artısı olabilecekse onu kullan geç.

Hadi Windows 7 için deseniz doğru. Starter, Home Basic, Home Premium gibi sürümler daha az kaynak kullanabiliyor. Özellikle Starter sürümünde 64 bit olmaması, Aero ve bazı kişiselleştirme kısıtlamaları olduğu için kaynak kullanımı daha az oluyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı