Windows 10 Event Tracing Fatal Error Mavi Ekran Hatası

mksahinn16

Kilopat
Daha fazla  
Konu başlığında belirttiğim mavi ekran hatalarını birini sosyal medya okuması yaparken birini, vlc üzerinden video izlerken ikisini ise NB'yi prizden çıkartıp kapağını kapatıp, sanırım uyku moduna giriyor o anda, yaklaşık 20 saniye sonra başka prize taktıktan sonra kapağı açtığım anda aldım. Bu olay NB'yi SSD ile upgrade edip devamında CD-Rom yuvasına mevcut NB HDD si taktıktan yaklaşık bir ay sonra gerçekleşti. Bu sırada gözlemlediğim durumlar bu hataları almadan önceki bir hafta içerisinde RAM kullanım oranları yalnızca Chrome açıkken bile %55-60 seviyelerinde gelmesi, SSD'nin mekanik bir birim olmamasına rağmen sesli çalışmasıdır. İşletim sistemi SSD'ye kurulmuştur. Çok can sıkıcı bir durum henüz gerçekleşmedi ama geri dönüşü çok zor olacak veri kayıpları yaşamadan bu sorunu çözmek istiyorum. Murat Hocam sizin konu hakkında bilginiz varsa görüşlerinizi almak isterim @Murat5038 ve benzeri bir konuda yorumda bulunduğunuz için sizi de eklemek istedim @MF

Konunun muhatabı benim ama müebbetten biraz hafif bir ceza aldığım için, konuda ilerleme sağlayamadım. @Sensenin2

Murat Hocam güncel olduklarını aygıt yöneticisi üzerinden sürücü yazılımını güncelleştir seçeneğini seçerek gördüm. Eğer bu konuda farklı bir yöntem izlemem gerekiyorsa lütfen açıklayın.

Biraz araştırdığımda bahsi geçen sürücülerin windows update üzerinden alındığını el ile sürücü yazılımı yüklenmediyse herhangi bir eski sürüm kullanımı olmayacağını bir kaç yerde okudum. Bu ne kadar doğru?

Chrome için tarayıcı içerisinden ayarlar-hakkında kısmından google chrome güncel uyarısını görüyorum.

Nvidia'yı DDU rehberi ile silip güncel sürümü yükledim.

Touchpad ve ses sürücü için kendi sitelerine Ethernet için Realtek sitesinden baktım ama ulaşamadım bir türlü. Gene aygıt sürücüsü üzerinden realtek-ayrıntılar kısmından ürün kimliği sürüm donanım kimliği kısımlarındaki ayrıntılarla da ayrı ayrı baktım ama başarılı olamadım. Bunu diğerleri içinde uyguladım fakat sonuç alamadım.

Nvidia'yı silip tekrar yüklediğimden beri herhangi bir hata almadım fakat aklıma takılan bir durum var DDU ile Windows grafik sürücüsünü silmiştim önce rehberde öyle yazıyordu. Nvidia'yı yükledim fakat windows grafik için ayrıca nereden sürücü indirmem gerektiğini bilmiyorum gerçi bilgisayarımda 2 farklı grafik aygıtı da yok ancak DDU ile Nvidia'yı silmeyi başaramayınca önce Windows'un grafik sürücüsünü silip sonra Nvidia sürücüsünü silmeyi başardım.

Windows 10'a temiz kurulum yaptıktan sonra fn+F 11 kısa yolumda olan fan-silent mode-normal mode ayarı ekranda görünmüyor.Acaba fanın normal seviyede çalıştığını nereden inceleyebilirim?
@Murat5038

Murat Hocam güncel olduklarını aygıt yöneticisi üzerinden sürücü yazılımını güncelleştir seçeneğini seçerek gördüm. Eğer bu konuda farklı bir yöntem izlemem gerekiyorsa lütfen açıklayın.
Aygıt yöneticisinden güncellik kontrol edilmez. Bunu yabancı foruma söylesen gülerler. Güncelliklerini üreticilerinden yapacaksın.
Biraz araştırdığımda bahsi geçen sürücülerin windows update üzerinden alındığını el ile sürücü yazılımı yüklenmediyse herhangi bir eski sürüm kullanımı olmayacağını bir kaç yerde okudum. Bu ne kadar doğru?
Söylediğin biraz karışık ama doğru değil.
Bunu diğerleri içinde uyguladım fakat sonuç alamadım.
İmzamdan Aida64 raporunu paylaşın.
Windows 10'a temiz kurulum yaptıktan sonra fn+F 11 kısa yolumda olan fan-silent mode-normal mode ayarı ekranda görünmüyor.
Sürücün yüklü değil de ondan gözükmüyor.

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/lan138w8164.exe
Drivers – Synaptics
Realtek
64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver only (Executable file) olanı yükle.

Wireless sürücün uyumlu değil.

Belirttiğiniz linkteki yüklemeleri yaptım teşekkür ederim. Wireless sürücüm Windows 10'a mı uyumlu değil ?

Synaptics yüklemsinden sonra ekteki resimde yer alan çalıştır ekranı sürekli geliyor ne yapmam lazım? @Murat5038
Adsız.png

@Murat5038 Hocam merhaba, ses kartı sürücüsünü yeniledikten sonra hdmi'ı taktığımda görüntü monitöre geliyor fakat ses NB'den gelmeye devam ediyor. Technopat'ın şu videosunu uyguladım fakat ses aktarımı gerçekleşmedi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video düzenleyicisi olduğunuz için bu konuda size de danışmak isterim @Recep Baltaş

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı