Öncelikle sorularım var. Temiz önyükleme yapmak, bilgisayarıma zarar verir mi veya herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Temiz önyükleme yaptıktan sonra, bilgisayarın açılmama gibi bir ihtimali var mıdır? Ayrıca temiz önyüklemeyi, bilgisayar sorunlu haldeyken mi yapayım, yoksa malum yöntemle açtıktan, sorunlar düzeldikten sonra mı?
1., 2., 4. çözümlerin işe yarayacağını sanmıyorum. Dediğim gibi, kasadan açma tuşuna basılı tutup kapatıyorum PC'yi, sonra açtığımda sorun olmadığını ve her şeyin çalıştığını görüyorum. Bunların zaten ayarlı olduğunu düşünüyorum sistem bu haldeyken. ShellExView denedim, Kaspersky sorunlu çıkan program oldu. Disabled yaptığımda, sağ tıkta "Kaspersky ile tara" çıkmıyor. Çıkmaması biraz kötü. PC'ye USB flash bellek taktığımda taramak isterim kolayca. sfc /scannow komutu, sistem arızalı bir halde açıkken çalışmıyor, cmd'yi yönetici olarak açsam bile bu komutu yazdığımda hiçbir işlem olmuyor. Sistemi bizim malum yöntemle kapatıp, açınca çalışıyor ve sorun bulmuyor. Sabit diski HDTune ile tarayacağım, SSD'de problem yoktu. Yalnız ben sabit disk arızalı olduğunda, hiç çalışmayacağını ve düzelmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü sistemi malum yöntemle kapatıp, açınca her şey düzgün bir şekilde çalışıyor gerçekten. Virüs olacağını sanmıyorum, Kaspersky Total Security ile tam tarama yaptırıyorum ara sıra, virüs gözükmüyor. 360 Total Security yüklememe gerek var mı? Bi' fark oluşur mu? Sorunun sistemsel olduğunu düşünüyorum.
Size karşı geliyorsam ve düşüncelerim yanlışsa lütfen affedin, 1 haftadır uğraşıyorum sorunla çünkü.